AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Bu birliktelik, dayanışma ve bağın öneminden geliyor” dedi 
Konyalı bürokratların memleketlerindeki ilk programı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in ev sahipliğinde Konya Mutfağı’nda verilen kahvaltı ile başladı. Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, 22, 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri, bakanlıkların üst düzey Konyalı yöneticileri, bürokratlar, işadamları, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, merkez ilçe teşkilatlarının başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, programa katılan tüm konuklara teşekkür etti. Başkan Sorgun, “Zaman zaman Konyalı bürokratlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve işadamlarımız Ankara’da bir araya geliyorlar. Ancak bizler bunu Konya’da memleketimizde de yapmak istedik. Çünkü Konya sıradan bir il değil. Konya ruhu ve duruşu olan sembol bir şehrimiz. Konya’nın hepimize yüklediği bir aidiyet duygusu var. İşte bu mensubiyetin arkasından Konya bizlere bir mesuliyet yüklüyor. Bizler bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin çabasındayız. İşte bu programın asıl amacı da, insanımıza, şehrimize ve ülkemize ne gibi katkılar sağlayabilirizi konuşmak ve tartışmaktır” dedi. Konya’da gerek siyasiler, gerek bürokratlar ve gerekse de birçok kurum ve kuruluş arasındaki dayanışma ve bağın birçok ili imrendirecek nitelikte olduğunu söyleyen Sorgun, bu birliktelik, dayanışma ve bağın devamını diledi.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın ardından konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti’nin iktidar olmasıyla birlikte geçmişini bilmeyen ve geleceğini hesap edemeyen eski anlayışların geride kaldığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de, Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyen ve ülkeyi duraklatan bürokrasi anlayışının artık kalmadığını, bunun yerine insan odaklı çalışma kurallarının hakim olduğunu belirtti. Konyalı bürokratları memleketlerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Başkan Akyürek, daha gelişmiş, güzel ve her alanda ön sıralarda bir Konya için tüm enerjileriyle çabalamaya devam edeceklerini ifade etti. İstiklal Harbi Şehitliği ile Mevlana Müzesini gezen bürokratlar Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın davetiyle Sille’yi de gezme fırsatı buldu. Akyokuş Tesisleri’nde yenilen akşam yemeği ile program sona erdi.
İHA
Editör: TE Bilişim