Hafta sonunda Beyşehir Ilgın ve Yunak’ta ilçe kongre heyecanı vardı. Beyşehir İlçe Teşkilatı Nafiz Huğlu ile Ilgın ise Yaşar Pınar ile yola devam derken, Yunak’ta görev değişimi yaşandı. Yapılan seçimler sonucunda AK Parti Yunak İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı Ali Ergün oldu.
4. Olağan AK Parti Beyşehir İlçe Kongresi, Beyşehir Belediyesi Göl Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongreye AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez, Harun Tüfekçi ve çok sayıda parti mensubu katıldı. Tek liste ile gidilen ilçe başkanlığı seçimi sonucunda mevcut İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, tüm delegelerin oyunu alarak güven tazeledi.
AKIŞ; "İNANARAK ÇALIŞIYORUZ"
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Mustafa Akış, kongrelerin AK Parti için önemli bir dönemeçlerden bir tanesi olduğunu da ifade ederek; “Kongrelerimiz bir yenilenme sürecidir aynı zamanda. Kurumsallaşmamızı en üst noktaya çıkardığımız çalışmalarımızdır bu çalışma. Bir şenlik havasında geçen bu kongremizde birlik ve beraberliğimizi bir kat daha artıracağız. AK Parti’nin gücüne güç katacağız. Geçmişte bize muhtar bile olamaz diyen güçler, şimdi Türkiye’nin geldiği noktaya inanamıyorlar. Ama biz inanıyoruz, çünkü inanarak çalışıyoruz” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise konuşmasında Beyşehir’e birçok Fransa milli meclisinde alınan son kararı değerlendirdi. Samancı; “Umarız ki, derecede ciddi anlamda yanlışlık yapılmış olan bu tasarı, senatodan kabul edilmiş bir şekilde yine çıkmaz" diye konuştu.  Konya milletvekili Harun Tüfekçi de, AK Parti'nin icraatları ile kendisini ispat etmiş bir iktidar partisi olduğunu vurguladı. AK Parti'nin 10 yıl önce ülkenin içine düştüğü bataklıktan, zorluktan, sıkıntıdan kurtulduğunu bildiren Hüseyin Üzülmez ise, ülkenin uçuruma yuvarlandığı bir anda halkın içerisinden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tezahür eden bir parti olduğunu belirtti. Kongrede konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, “Siyaset insanları ve ülkeleri idare ve mutlu etme sanatıdır. AK Parti’nin yaptığı da budur. Türkiye’nin geldiği noktayı anlayabilmek için AK Parti’den önceye bakmak gerekiyor. Sağlıktaki düzenlemelerle, duble yollarla, barajlarla, konutlarla ve daha birçok yatırım ve hizmetlerle Türkiye güzel bir noktaya geldi" dedi.
ILGIN'DA YAŞAR PINAR YENİDEN İLÇE BAŞKANI
AK Parti Ilgın 4. Olağan İlçe Kongresi’ne de büyük ilgi vardı. Bir hayli yüksek katılımın olduğu kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç’in yanı sıra Konya Milletvekilleri Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Prof. Dr. Cem Zorlu, Mustafa Akış, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez, Harun Tüfekçi ile çok sayıda partili ve delegeler katıldı. Tek liste ile gidilen Ilgın İlçe Başkanlığı seçimi sonucunda da mevcut başkan Yaşar Pınar, tüm delegelerin oyunu alarak güven tazeledi. Kongrede söz alan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Fransa Meclisi'nden geçen sözde soykırımı inkar edene ceza verilmesi yasa tasarısının kabul edilmez olduğunu belirterek, tasarının Türkiye’nin gücünü anlamaya başlayan Fransa’nın bir hareketi olduğunu açıkladı.  AK Parti Yunak 4. Olağan İlçe Kongresi'nde ise Ali Ergün, tüm delegenin oyunu alarak AK Parti Yunak İlçe Başkanı seçildi. 
Editör: TE Bilişim