AK Parti'de aday süreci yılan hikayesine döndü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'un dün düzenleyeceği basın toplantısında, 'adaylar açıklanacak mı?' beklentisi boşa çıktı. Adaylık sürecinden bahseden ancak adayların kim olduğu veya ne zaman açıklanacağıyla ilgili, "eli kulağında" tabiri kullanan Ahmet Sorgun, toplantıyı ülke gündemini değerlendirerek bitirdi. Böylece AK Parti'de aday belirsizliği de devam etmiş oldu. Toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ile İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi de hazır bulundu. AK Parti'nin seçimden seçime vatandaşın arasına giren bir parti olmadığını dile getiren Sorgun, "AK Parti, kurulduğu 2001'den 2014'e kadar içinden doğduğu halktan asla kopmayan, halkına yüz çevirmeyen tam tersine halkından güç alan bir parti oldu. Onun için de partimiz, bu milletle her zaman her gün ve saatte birliktedir. İl Teşkilatı olarak da yılın 365 gününü Konyalı hemşehrilerimizle birlikte geçiriyoruz. Esnaf ziyaretleri yapıyoruz, vatandaş ziyaretleri yapıyoruz, basın–yayın kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. STK'larımızı hiçbir zaman ihmal etmeden zaman zaman da ortak çalışmalara imza atarak birlikte hareket etmeye gayret ediyoruz. Teşkilat olarak 31 ilçemizi her fırsatta ziyaret ediyoruz" dedi.

KONYA'DA 200 ADAY BAŞVURU YAPTI

30 Mart'a kısa bir zaman kaldığını İl Teşkilatı'nın da her anlamda bu önemli güne hazırlandığını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, "Bildiğiniz gibi belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları, partimiz için resmi olarak 1 Ekim 2013'te başlayıp 1 Kasım 2013 itibariyle sona erdi. İl ve ilçe teşkilatlarımıza 3'ü Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için olmak üzere toplam 200 aday adayımız başvuru yaptı. Bizler de bu anlayışla hareket ettik. İlçe Teşkilatlarımız 'Sandık Danışma Meclisleri' düzenledi. Kurban Bayramı için Konya'ya gelen Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu da oy kullanacağı Meram Kürden Mahallesi 2258 No'lu sandığın danışma meclisine katıldı. Tabii aday adaylığı sürecinden bugüne kadar Genel Merkez, İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları olarak aday adaylığı sürecini önemseyen, dikkatlice ele alan ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz bu dönemde başta Genel Merkezimiz, İl Teşkilatı olarak bizler ve tüm ilçe başkanlıklarımız da farklı dönemlerde farklı Anketler yaptık. Adaylar belirlendikten sonra 27 Ekim 2013'te Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi İl Teşkilatımız da İl Teşkilatı Temayül Yoklaması yaptı. Yoklamaya 4 binin üzerinde teşkilat mensubunun katılımı ile gerçekleştirildi ve oylar değerlendirilmek üzere genel merkezimize gönderildi" diye konuştu.

27 OCAK'TA SKM ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Teşkilat olarak seçime hazır olduklarını belirten Sorgun, "Adaylarımız açıklandıktan sonra 27 Ocak Pazartesi günü Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) çalışmaları başlayacak. Önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de daha önce görev yapmış ve 24. Dönem tüm milletvekillerimizle, il genel meclisi başkan ve üyelerle, il, ilçe ve belde teşkilatlarımızla, belediye başkan adaylarımız ve aday adaylarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, gönüllülerimizle Konya'nın dört bir yanında kendimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıp milletimizden destek isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ADAYLARIN ELİ KULAĞINDA'

AK Parti Genel Merkezi'nin adayların belirlenmesi çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, teşkilatları tarafından açıklanmadığı sürece hiçbir bilgiye inanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Ahmet Sorgun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Henüz Konya için bir açıklama söz konusu değil. Teşkilatımızdan resmen açıklanmadıkça yayınlanan listeler doğruyu yansıtmaz. Bu saat itibariyle bir açıklama söz konusu değil. Eli kulağında, saat vermek doğru değil. 27 Ocak'tan itibaren bütün teşkilat mensuplarımız SKM'nin hizmetinde olacak. Köy köy kasaba kasaba programlarımızı takip edeceğiz. Hedefimiz 32'de 32."

17 ARALIK DIŞ MİHRAKLI OPERASYON

17 Aralık Operasyonu'nu da değerlendiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, ülke olarak önemli bir süreçten geçtiklerini dile getirdi. "17 Aralık deyince aklımıza Şeb-i Arus gelirdi. Ne yazık ki takvimlerde Şeb-i Arus'la birlikte 'karanlık operasyon' ifadesi de geçecek" diyen Başkan Sorgun; "Bazılarına göre rüşvet yolsuzluk operasyonu olarak ifade ediliyor olabilir. Fakat bunu halkımız çabuk fark etti. Oyunun oynatıcılarına dikkat etmemiz lazım. İsrail'e 'One Minute' diyorsunuz, 'Mavi Marmara'dan dolayı özür diletiyorsunuz. Kendi tankınızı üretiyorsunuz. 2023'e somut hedefler koyuyorsunuz. Bütün arkadaşlarımızla, bütün teşkilatımızla Başbakanımızın arkasındayız. Önümüzdeki seçimlerde de en büyük başarıyı Allah'ın izni ile AK Parti sağlayacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim