AK Parti Karatay, Meram ve Selçuklu ilçe teşkilatlarında 44. Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantılarda seçim sonuçları değerlendirildi, bundan sonra yapılacaklar konuşuldu. AK Parti İl Başkanı Musa Arat, "Davamıza sahip çıkarak tüm hızımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi

 

 

AK Parti Karatay, Meram ve Selçuklu ilçe teşkilatlarında 44. Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantılara İl Başkanı Musa Arat başta olmak üzere AK Parti Konya Milletvekilleri ve parti yöneticileri katıldı.

EN YÜKSEK DESTEĞİ KARATAY VERDİ

AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı 44. Danışma Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Aziziye Kültür Merkezinde Düzenlenen toplantıya, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Milletvekili Muhammed Uğur Kaleli ve Halil Etyemez, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Başkan Yardımcısı Nurettin Akmeşe ve Mustafa Baran, İl Yönetim Kurulu Üyesi Naile Kıntak ve Sema Ersöz,  İlçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları  ve İlçe Gençlik Kolları katıldı.  Toplantı öncesi oluşturulan divana AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç başkanlık etti.

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, "7 haziran seçimlerinin Karatay' a Konya' mıza ve Milletimize hayırlı olmasını temenni ederim. Bu seçimde Karatay'da AK Parti dışında seçim barajını açan hiç bir parti yok. Karatay da AK Parti yüzde 78 oy aldı bu bizlerin ve sizlerin başarıdır diyor tekrar teşekkür ediyorum. Karatay 2011 Genel seçimlerde 120 bin olan oy sayısı 2015 seçimlerinde 128 binin üzerine çıkmış, azalmanın olmadığı aksine oy sayında bariz artış görülmektedir. Karatay'da 82 mahalle ve 2 oy kullanma yeri olan yarı açık cezaevi ve kapalı cezaevi ile birlikte toplam  84 yerde seçime gidildi. Karatay olarak 4 seçim yerinde yüzde 50'nin altında kaldık. Yarı açık cezaevinde yüzde 32, kapalı cezaevinde yüzde 35, Başak Mahallemizde yüzde 32, Erler mahallemizde ise yüzde 35 oy aldık. Oy oranımızın en yüksek olduğu yer; Bakır tolu yüzde 97.55,  2. Şatır mahahallesi  yüzde  95,50 ve  3. Göçü mahallesi yüzde 95.15'tir.  Bu seçimde döneminde seçim koordine merkezine Güzel programlarından ve organizasyonlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Karatay da hemen hemen çalınmamış kapı bırakmadılar. 29 yeni mahallemizi 3'er kez ziyarette bulunduk. Kadın Kollarımız yaklaşık 53 mahallemizde gazete ve el broşürü dağıtımında bulunarak ev görüşmeleri yaptılar. 2 adet Mobil Seçim Koordinasyon Merkezimizle çalışmalarda bulunduk. Piknik ve park alanlarını bir den fazla ziyarette bulunduk. Hafta da üç gün  mahallelerde akşam  toplantılar yaptık" dedi.

"2002'den beri hep memleket idaresini bu güzel insanlar bizim kadromuza verdi. 13 yıldır da hizmet ediyoruz. Allah'ın izniyle bu şevk bizlerde olduğu müddetçe daha da hizmet edeceğiz" diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, "Vatandaşımız yine oyunu bize verdi ve yine sen bu memleketi idare edeceksin iktidar olacaksın. Allah'ın izniyle geneli ve yereli ile hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunun için teşkilatlarımız konuyu irdeleyerek ele alıp oylardaki oranları ele alacaklardır. Burada bize düşen ilçe yönetim Kurulu ile Meclis üyeleri ile ve bütün yöntemimizle bu işe sımsıkı sarılacağız. Neden seçim arifesinde hemen Danışma Meclisi yaptığımızı iyi irdeleyip iyi değerlendirme yaparak yeni bir seçime her an hazır olmamız gerekiyor. Bizim çalışmalarımız yine aynı şekilde devam ederek hiç durmayacağız.2015 de bir mahalle ve köye gidildiğinde belediye olarak oranın çalışmalarında bir eksiklik var ise başımızı öne eğecek bir hareket yapmayacağız. Milletvekillerimize ve il yönetimimize sormak lazım mahallelerde yapılan çalışmalarda ne tür şikayet ve istek geldi diye. Karatay'da AK Parti hariç diğer partiler yüzde 10'nun altında kaldı. 2015 de bütün taşra mahallelerimizde yol çalışmalarımız 2015 de bitecek Allah'ın izniyle. Bütün beldelerin kanalizasyon ve pazar yeri alanlarını bitireceğiz İnşallah" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ise, şunları kaydetti: "7 Haziran seçimlerini geride kaldı. Bizde İl teşkilatı olarak üzerimize tanımlanmış yükümlülük gereği danışmalar ve istişareler gibi bir yandan şehrin siyasi alanda ihtiyacı olan konuları yerine getirmeye çalışacağız. Yüzde  41 oy aldık. Türkiye tarihimize  baktığımızda hafife alınmayacak bir oran. Bu oran 3 partiye nasip olmuştur. İngiltere yüzde 34 oy oranıyla ülke yönetiyor tek partili sistemde. Ama yine de tek başına iktidar olmuş bir parti olarak muhasebe yapıyoruz. Yüzde 41'le birinci parti olduğumuz halde sevinemedik ama yüzde 13, yüzde 16 ve yüzde 25 alan diğer partiler bayram havasına girdiler sırf AK Partiyi iktidar yapmadık diye. 13 yılda ülkenin gelmiş olduğu durum, geriye baktığımızda tarihinde görmediği hizleri bu dönemde vermiştir Ak Parti. HDP Barajı geçemeseydi çoğunlukla iktidar olsaydık, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayıp, sandıklarda oy çalındığını, asılsız suçlamalarda bulunup Doğu ve Güneydoğuyu önceden hazırlanmış provokasyonlarla karıştırıp, ülkeyi kaosa sürükleyeceklerdi. Biz Müslümanlar kaza ve kadere inanır, hayır ve şerrin Allah'dan geldiğine inanarak bu aldığımız yüzde 41'lik oy oranını bu ümmetin geleceğinin şekillenmesinde hayırlı bir etki olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Davamıza sahip çıkarak tüm hızımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. AK Parti daha çok hizmetlere imza atacak."

AK PARTİ MERAM DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINI YAPTI

AK Parti Meram İlçe Teşkilatı 44. Danışma Meclisi Toplantısı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi. AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ile Rüveyde Gülseren Işık'ın katıldığı toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdulkadir Özöğür, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Torun,  Meram Belediyesi Başkan Vekili Ali Selvi, Meram Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ve AK Parti Meram Mahalle Temsilcileri katıldı.  AK Parti Meram İlçe Teşkilatı 44. Danışma Meclisi Toplantısı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantının Divan Başkanlığı yapan AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen açılış konuşmasında, "AK Parti olarak seçimlerden birinci parti olarak çıktık. Seçimlerin hemen ardından muhasebemizi yaptık Meram Teşkilatı olarak durmadan ve yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başbakanımızın da vurguladığı gibi 'Bismillah' diyerek yeni bir yola çıktık. Bizim siyasetimiz gönül siyaseti her gönüle girmek için çalışacağız. Başbakanımızın yolu bizim yolumuzdur, onun derdi bizim derdimizdir. Onun yürüdüğü bu kutlu yolda onun gibi dimdik yürüyeceğimizi ve onu asla yalnız bırakmayacağımızı herkesin iyi bilmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Daha sonra sözü alan Meram Belediye Başkan Vekili Ali Selvi de, "AK Parti olarak milletimize hizmet için çıktığımız bu yolda memleketin dört bir yanında eserlerimiz var söyleyecek sözümüz var. Bu kadar uzun süre iktidarda kalmış bir partinin birinci olarak tekrar sandıktan çıkması önemli bir başarıdır. Ama bizim hedeflerimiz var bizler hep beraber el ele omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" dedi. AK Parti Konya İl Başkan Yarımcısı Abdulkadir Özöğür de, "7 Haziran seçimlerinde çok ciddi ve organizeli bir seçim süreci geçirdik. 1.5 milyon insanımıza ulaştık, kapı kapı dolaştık ve mücadele ettik. Seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz mücadelenin bereketini Cenab-ı Allah mutlaka bizlere verecektir. Her bir teşkilat mensubumuza bu süreçte yapmış oldukları katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Rüveyde Gülseren Işık da yaptığı konuşmada, "Bizim hedeflerimizin büyük olmasından dolayı her ne kadar birinci parti olsak da bu sonuç bizi tatmin etmemiş olabilir. Bizim aldığımız sonucu başka bir parti alsa eminim bayram edeceklerdi. Hedeflerimiz büyük olduğu için bizler bu sonucu başarı saymayabiliriz ancak mesleğim olan psikolojide önemli bir sonuç vardır. Bu sonuçların ardından kendi içimize dönüp daha güçlü bir şekilde kendimizi geliştirerek yeniden başlamak için büyük bir fırsat olacaktır" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da, "Ak Parti 4. defa birinci parti olarak sandıktan çıktı. Bu davanın karşılıksız neferleri olduğu sürece Başbakanımızın aşkı sevdası her birimizin yüreğine sirayet ettiği sürece inanın bu davanın asla ve asla mağlubiyeti olmayacaktır. Bizim davamız ve bizim hareketimiz yapıcıdır ve ülke sevdalısıdır, ülkesi için varını yoğunu ortaya koymaktadır bizim meselemiz sadece iktidar meselesi değildir. Başbakanımızın bu ülkeye olan sevdası bunun en büyük teminatıdır. Bu yüzden gelecek için çok daha umutluyuz ve ülkemize her zamankinden daha çok aşkımız ve sevdamız var" ifadesini kullandı.

AK PARTİ SELÇUKLU'DA 44. DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı tarafından teşkilat faaliyetlerinin ele alındığı danışma meclisi toplantılarının 44'sü yapıldı. Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı'nın 44. Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Teşkilat üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği programa Ak Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir ve Abdullah Ağralı, Ak Parti Konya İl Başkan Vekili Serhan Güngör, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkan Vekili Adnan Bahçeci, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Temsilcileri ve partililer katıldı. Seçim çalışmalarının değerlendirildiği ve slayt sunumunun yapıldığı toplantı protokol konuşmalarının ardından  teşkilat üyelerinin soru, görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile sona erdi.  44. Danışma Meclisi AK Parti Selçuklu İlçe Başkan Vekili Adnan Bahçeci'nin açılış konuşması ile başladı. Konuşmasını bir Çin Hikayesi ile örneklendiren Bahçeci," Seçim sonuçlarının ülkemiz ve Konya için hayırlı olmasını diliyorum. İşte Selçuklu'nun ana kademesi, Selçuklu Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz burada. Milletvekillerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız burada. Biz ister erken seçime, isterse koalisyona genel merkezimizin ve ilimizin talimatına hazırız. Durmak yok yola devam" dedi.   Danışma Meclisi'nin bir değerlendirme toplantısı olduğu kadar şahsı ve diğer milletvekilleri adına bir teşekkür toplantısı olduğunu ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir," Tüm Konya ve Türkiye'de teşkilat mensupları özveriyle çalıştı. Ama en çok çalışan Sayın Başbakanımız oldu. İnşallah yeni Türkiye'nin temelleri atıldı ve hiç kimsenin hiçbir iktidarın yeni Türkiye'yi yolundan döndüremeyecek. 8 Haziran sabahı eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmasaydı dolar 3 TL'nin üzerindeydi. Kaosa gidilmedi ve Cumhurbaşkanımız sorumlu bir siyasi anlayış sergiledi. Çünkü memleketi ve milleti düşünüyor. Başbakanımız da bu süreçte gayet net bir siyasetçi profili çizdi. İnşallah yılmadan, zaafa uğramadan ve gevşemeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.   

Seçim öncesi başarılı bir seçim kampanyası yürütüldüğünü ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı burada en çok emek veren, fedakarlık gösteren ve çalışan sizlersiniz. Hepinize katkı ve çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Ağralı," Bugün bu seçim sonuçlarına sevinenler batı, emperyalizm, İsrail ve 77 düvel. Ama üzülenler Gazze, Filistin ve mazlum insanlar. Bu doğru yolda olduğumuzun ve doğru işler yaptığımızın temel bir göstergesi. Ama bu durum bize daha çok çalışmamız ve gayret etmemiz gerektiğini de gösteriyor" dedi.

Seçim öncesi teşkilat üyeleri ile birlikte sahada özverili bir seçim çalışması yürütüldüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay "Milletimizin sandıkta gösterdiği karara saygılıyız" dedi. Başkan Altay, "Yeni dönemde daha çok çalışarak hizmet üreteceğiz. Hepimizin yapması gereken bu. Bugün milletvekillerimiz ve teşkilatımızın her kademesinden arkadaşlarımız karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak ve bir durum değerlendirmesi yapacağız. Seçim sürecinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Seçim sürecinde Selçuklu Teşkilatı'nın birlik ve beraberlik içinde çalıştığını ifade eden Ak Parti Konya İl Başkan Vekili Serhan Güngör teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Güngör"Başbakanımız televizyonlara çıkıp halkımıza hitap ettiği ilk günden itibaren mütevaziliği ve çalışkanlığını kaybetmedi. Ne mutlu ki seçim sathında olduğu gibi seçim sonunda da doğruları, memleket menfaatlerini sürdürülebilir bir devlet politikasını devam ettirmeye çalışan bir genel başkanımız var. Önümüze koymamız gereken birinci ilke ilimizden ve bağrımızdan çıkan bu genel başkana sahip çıkmaktır. Bu gün yapılan Danışma Meclisi Toplantısı'nın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sizlerin sunacağı katkı ve fikirler en üst düzeyde değerlendirilecektir" dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim