Ülkenin gerçek sahibi halkın demokratik yollarla tercihini belirleyebildiğini hatırlatan Ahmet Sorgun, “Seçim gündeminin anlamından çıkarılarak birlik ve beraberliğimizi zedeleyici eylemlerin mecrası haline dönüştürülmesi üzüntü vericidir” dedi.
Sorgun şöyle devam etti: “Konya medeniyetler tarihinde hoşgörü şehri olma payesini bugüne dek taşımış bir şehir olarak var olagelmiştir. Yine Konya, siyasette düzeyli bir yarışın, saygılı bir mücadelenin sembol bir şehri olarak örnek yerini almıştır. Bu anlamda tüm partilerin birlik ve beraberlik içerisinde öncelikle Konya’nın sonra Türkiye’nin huzuru ve gelişmişliği için hizmet yarışında oldukları bilicini hiç yitirmemeleri gereken bir şehirdir Konya.
Zira seçim süreci boyunca Konya’yı seviyeli yarışın sembol şehri olarak öne çıkarma gayretlerimize, diğer partilerle birlikte barış içerisinde bir yarış çabalarımıza gölge düşüren olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum. AK Parti olarak temelde birlik ve beraberliği ön planda tutan bir anlayışla sürdürdüğümüz bu demokratik yarışta sonuç ne olursa olsun halkımızın kararı olacağını unutmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum.”
Editör: TE Bilişim