TSK, "Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 olmuştur" açıklamasında bulundu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1028'e ulaştığı bildirilen açıklamada, harekatın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği kaydedildi. Harekat kapsamında, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa'nın karşısındaki Afrin'in batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, havan ve obüslerle vuruluyor.  Kente gelen çok sayıda askeri aracın birliklere sevkıyatı sürerken askeri yetkililer de sınır karakollarını ziyaret etti. Bu arada, sinyal kesici askeri araçların sınır hattında devriye gezmesi dikkati çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE PUTİN, AFRİN VE İDLİB'İ GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Türkiye, Rusya ve İran'ın ilki Soçi'de gerçekleştirilen liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı. Erdoğan ve Putin'in, İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yeni gözlem noktalarının oluşturulmasına ivme kazandırma hususunda mutabık kaldıkları görüşmede, Astana süreciyle ilgili fikir teatisinde bulunuldu.  Doğu Guta'daki insani duruma değinen iki lider, Suriye meselesinde iş birliği ve eş güdüm içinde hareket etme kararlılıklarını da teyit etti.

AFRİN KIRSALINDA ÖLÜME TERK EDİLEN ÇİFTİ TÜRK ASKERİ KURTARDI

Türk askeri, Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütü PYD/PKK mensuplarından arındırılan Afrin'in kırsalındaki bir köyde ölüme terk edilen yaşlı çifti kurtararak, tedavi için Kilis'e getirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı başarıyla sürüyor. TSK unsurları, Kilis sınırı karşısında Afrin'in kuzeydoğusundaki Dikmetaş köyünü teröristlerden temizledi. Köydeki evlerde arama-tarama yapan askerler, bir evde yaşlı bir çifte rastladı. Mehmetçik tarafından zırhlı ambulans ile köyden çıkarılan 73 yaşındaki Hüseyin Davutoğlu ve 75 yaşındaki eşi Emine, sınırdaki sağlık ekiplerine teslim edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Kilis Devlet Hastanesine getirilen çift, hastaneye yatırıldı. Yapılan muayenede yaşlı çiftin günlerdir aç ve susuz kaldığı ve buna bağlı olarak bünyelerinde zafiyet oluştuğu tespit edildi. İşitme engelli yaşlı adam, günlerin aç ve susuzluğunu hastanede baygın şekilde yatarak geçirirken, tedavisi süren eşi ise kendilerini kurtaran Mehmetçik'e hasta yatağında dua etti.

TOBB VE 365 ODA VE BORSADAN ZEYTİN DALI HAREKATI'NA DESTEK

TOBB ile ona bağlı 365 oda ve borsa, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ona bağlı 365 oda ve borsa, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Birlikten yapılan açıklamada, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde bir araya gelen oda ve borsaların Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdiği belirtildi. Açıklamada, "Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın haklı ve meşru olduğuna inanıyor ve harekatı destekliyoruz. Bu harekatın, ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için olduğunu görüyoruz." ifadesine yer verildi. Masum insanları katleden ve Türkiye'nin güvenliğine açık tehdit oluşturan terör gruplarına TOBB ve bağlı borsa ve odaların sessiz kalmasını kimsenin beklememesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölge, terör örgütlerinden temizlenerek, huzur, güven ve barış ortamı yeniden tesis edilmelidir. Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Yurt dışında muhataplarımızı ve tüm küresel iş örgütlerini de teröre karşı ortak duruş sergileme yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz. TOBB ve 365 oda ve borsa olarak milletimizin, devletimizin yanındayız. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu bozma niyetinde olanların da karşısındayız. Bizler ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Türkiye iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın, yar ve yardımcımız olsun."

MAHALLEYE ZEYTİN DALI ADI VERİLDİ 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bir mahalleye "Zeytin Dalı" ismi verildi. Akçakale Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla Suriye sınırında yeni oluşturulan bir mahalleye "Zeytin Dalı" isminin verilmesini kararlaştırdı. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın en başından sonuna kadar meşru olduğunu ve bu noktada herhangi bir tereddüde yer olmadığını belirtti. Türkiye sınırlarının etrafında kümelenen terör belasını defetmek için Mehmetçik'in sınır ötesinde kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Ayhan, şöyle konuştu: "Teklifimiz üzerine Belediye Meclisi üyeleri oy birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı'nın adını yeni oluşturduğumuz bir mahalleye verdi. Yarın torunlarımız bu ismi gördüklerinde 'dedelerimiz bu harekatı yaptı ve vatanı bize güvenli bir şekilde bizlere teslim etti' diye düşünmelerini istiyoruz. Daha önce başarıyla sonuçlanan Fırat Kalkanı Harekatı ismini de bir mahalleye vererek, ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. Belediye olarak güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kararın ilçemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun, muzaffer eylesin inşallah." Bu arada Ayhan, Akçakale 2. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ufuk Küçük'ü makamında ziyaret ederek, zeytin dalı ve Türk bayrağı hediye etti.

PYD/PKK DESTEKÇİLERİNDEN SOSYAL MEDYA YALANI 

Terör örgütü PYD/PKK destekçileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için AA'nın Doğu Guta'da çektiği, 2 yaralı çocuğun yer aldığı fotoğrafı Afrin'de çekilmiş gibi servis etti.  Terör örgütü yandaşlarının, sosyal medyadan paylaştığı, TSK ve Zeytin Dalı Harekatı'nı hedef alan 3 fotoğrafın daha gerçekle ilgisi olmadığı ortaya çıktı.  "TSK'nın misket bombası kullandığı" yalanıyla dolaşıma sokulan fotoğrafın, 29 Mayıs 2016 tarihli "ABD, Suudilere misket bombası satışını durdurdu" başlıklı haberde kullanıldığı belirlendi.  Instagram'da "TSK'nın çocukları hedef aldığı" yalanıyla kullanılan fotoğrafın da 9 Eylül 2016'da, Halep'teki hava saldırısında ölen bir bebeği taşıyan sivil savunma (Beyaz Baretliler) görevlisine ait olduğu tespit edildi. 

Terör destekçisi hesapların, kara propagandalarında AA'nın fotoğraflarını kullanmaya devam ettiği gözlendi.  "Afrin'de çocukların hedef alındığı" imasıyla paylaşılan 2 yaralı çocuk fotoğrafının, AA tarafından 22 Ağustos  2015'te Esed rejiminin Doğu Guta'ya düzenlediği vakum bombalı saldırısında çekildiği ortaya çıktı. Böylece PYD/PKK destekçileri, hem Esed rejiminin hedef aldığı çocukları hem de AA fotoğraflarını bir kez daha yalanlarına alet etmeye çalıştı. Örgütle bağlantılı hesaplar, daha önce de Doğu Guta'da ölen Ümame bebeği Afrinli gibi göstermeye çalışmış, AA'nın Afrin'de stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda çektiği ve harekatın sembolü haline gelen Türk bayraklı asker fotoğrafı üzerinden kara propaganda yapmaya kalkmıştı.

AA 

Editör: TE Bilişim