Karatay Belediyesi tarafından Karatay Halk Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen Sedirler Sosyal Tesisleri’nin toplantı salonunda Karatay Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Muhtarlarla istişare toplantısına; Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Kavak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, Karatay Halk Eğitim Müdürü İbrahim Sardoğan Karatay Belediyesi Başkan Yardımcıları, Daire Amirleri ve Muhtarlar katıldı.

Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, dolara yönelmenin devletimize karşı kurşun atmak sayılabileceğini söyledi. Acil ve zorunlu değilse eldekileri Türk Lirasına çevirmenin gerekliliğine değinen Kaymakam Abdullah Selim Parlar, ticari ya da eğitim-öğretim amaçlı dolar ihtiyacının dışında tasarruf amaçlı ya da paranın değer kaybetmemesi için dolara yönelmenin ülkemizin aleyhine bir davranış olduğunu söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli toplantıda yaptığı konuşmada ABD’nin dolar üzerinden ülkemize gerçekleştirmeye çalıştığı ekonomik baskıya asla boyun eğmeyecek güçlü bir devlet olduğumuzun altını çizdi. Başkan Hançerli, ülkemizin sahip olduğu jeopolitik önem dolayısıyla çok özel bir coğrafyada yer aldığını; bu nedenle düşmanlarının da azılı ve fazla olduğunu vurguladı.

Başkan Hançerli, devletimizin ve milletimizin şimdiye kadar her türlü zorluğun üstesinden geldiği gibi, bugünde ekonomik zorlukları başarı ile aşacağımızı söyledi.

 Tasarruf uygulanırken çalışmalarda hız kesmeden sürüyor

Başkan Hançerli bir taraftan tasarruf tedbirlerini uygularken; bir taraftan da çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti. 2 adet Anaokulunun yapımının devam ettiğini, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun açılışının yapılacağını, 1 adet BİLSEM’in  (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) temel atması ve Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği için modern ve fonksiyonel bir bina hafriyatı olduğunu söyledi.

 Beton asfalt çalışmalarının merkeze uzak mahallelerden, ilçe merkezine kaydırıldığını belirten Başkan Hançerli, İsmil, Ovakavağı, Hayıroğlu ve Abditolu’yu Konya’ya bağlayan yol üzerinde yol genişletme çalışması yapıldığını belirtti.

Çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirten Başkan Hançerli, ekonomik durumun Karatay Belediyesi’nin çalışmalarını etkilemeyeceğini dile getirdi. Her türlü önlemin alındığını vurgulayan Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi’nin ekonomik olarak çok iyi durumda olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Muhtarların istek, temenni ve mahallelerin ihtiyaçlarını dile getirmesi ve yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirmeler yapılması ile program devam etti.

HABER MERKEZİ