Geçtiğimiz hafta sonu hem Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hem de Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda üzücü haberler geldi. PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerini Suriye’nin Afrin bölgesinden temizleyerek sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda hafta sonu acı haberler üst üste geldi. Terör örgütleri ile girilen çatışmada Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu ve Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz şehit düştü. İki şehidin acı haberinin ardından Kilis’e düzenlenen roketli saldırıcı sonucu bir acı haber daha geldi. Saldırıda Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın şehit düştüğü açıklandı. 3 şehit haberinin acısı geçmemişken aradan çok zaman geçmeden bir acı haber daha geldi. Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde teröristlerce tanka yapılan roketli saldırıda 5 askerin şehit düştüğü açıklandı. 

KONYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Saldırıyla 5 askerin şehit düştüğünün açıklanmasının ardından şehitlerin kimlikleri de belli oldu. TSK tarafından yapılan açıklamada şehitlerin; Giresunlu Uzman Çavuş Ufuk Aktağ, Bursalı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül, Konyalı Tank Sözleşmeli Er Nurullah Seçen, Muşlu Uzman Onbaşı Fırat Karaca, İzmirli Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu olduğu belirtildi. Öte yandan bir şehit haberi de Hakkari’den geldi. 1 Şubat’ta Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz tedavi gördüğü hastanede şehit düştüğü açıklandı. Buna göre 2 günde toplamda 9 şehit haberi geldi. Peş peşe gelen şehit haberleri ile Türkiye yasa büründü. 

ŞEHİTLER FEVZİ GÜRSU VE ALİ YILMAZ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 askerin çatışmada, 1 askerin de saldırı sonucu şehit olduğunu açıkladı.  TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, bir kahraman silah arkadaşımız PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada, bir kahraman silah arkadaşımız da Kilis hudut bölgesinde, aynı terör örgütü unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. Şehitler Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu ve Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın cenazeleri, Gaziantep'te otopsi ve yıkama işlemlerinin tamamlanmasının ardından törenle memleketlerine uğurlandı. Askerlerin son kez selamladığı şehit cenazeleri, Gaziantep Havalimanı'na getirilerek, buradan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla defnedilmek üzere memleketleri Isparta ve Elazığ'a gönderildi.

ŞEHİT AHMET BAYRAM 

Teröristlerce Suriye’den atılan roketin Kilis’e düşmesi sonucu hudut bölgesinde görevli Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram şehit oldu. 25 yaşındaki şehidin acı haberi Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehidin ailesi acı haberin ardından yasa büründü. 

TANK SALDIRINDA 5 ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan 5 askerin şehit olduğunu açıkladı.  TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 3 Şubat 2018 tarihinde, Afrin’in kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. Şehitlerin kimlikleri ise şöyle; Giresunlu Uzman Çavuş Ufuk Aktağ, Bursalı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül, Konyalı Tank Sözleşmeli Er Nurullah Seçen, Muşlu Uzman Onbaşı Fırat Karaca, İzmirli Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu. 

ŞEHİT UFUK AKTAĞ

Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda terörist tarafından tanka düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Ufuk Aktağ'ın acı haberi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki ailesine ulaştı. Şehidin annesi Tülay Aktağ ve babası Mehmet Aktağ’a acı haberi veren Şebinkarahisar Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ve komutanlan başsağlığı diledi. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatılırken, evin önünde de ambulans hazır bekletildi. Evli ve bir çocuk babası olan şehidin cenazesi bugün toprağa verilecek. 

ŞEHİT HALİL İBRAHİM AYGÜL

Teröristlerce tanka düzenlenen saldırıda şehit olan 22 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün, Bursa'nın İnegöl ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde yaşayan babası Mustafa Aygül'e acı haber verildi. Acı haberi, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban verdi. Oğlunun şehit haberini alan baba Mustafa Aygül, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Aygül'ün, anne ve babasının ayrı yaşadığı, anne Zeynep Aygül'ün Çorum'da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül'ün cenazesinin, Çorum'un Alaca ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

KONYALI ŞEHİT NURULLAH SEÇEN

Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda tanka yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Tank Sözleşmeli Er Nurullah Seçen’in Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunan ailesine şehadet haberi verildi. Haberi alan ilçe halkı şehidin evinin önüne toplandı. Şehit evine bayraklar asılırken, evde bulunan sağlık ekipleri fenalık geçiren aile bireylerine müdahale etti. Ailenin tek oğlu olan Nurullah Seçen'in nişanlı olduğu öğrenildi. Öte yandan, şehidin beş gün önce sosyal medya hesabından top mermisinin üzerine 'Afrin Seçen Ailesine Selamlar' yazarak paylaştığı öğrenildi.

ŞEHİT FIRAT KARACA

Teröristlerce tanka düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden Uzman Onbaşı Fırat Karaca'nın acı haberi Muş'taki ailesine verildi.  Merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde Alican ve Ziyamet Karaca çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan 28 yaşındaki şehit Fırat Karaca, TSK’nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. Acı haberi, Muş Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş verdi. Oğlunun şehit haberini alan baba Alican Karaca ayakta durmakta güçlük çekerken, şehidin yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Şehidin akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca'ya ise, sağlık personelleri eşliğinde acı haber verildi. Acılı babayı teselli etmeye çalışan Vali Aziz Yıldırım, Afrin operasyonunda askerimizin şehit düştüğünün söyledi. Vali Yıldırım, "Bu şehitlerimizden bir tanesi de ilimizden olan Fırat kardeşimiz. Allah rahmet eylesin. Hepimiz sabırla beklemek durumundayız. Bu vatan için pek çok şehit verildi. Bundan sonra da gerektiğinde verilecektir. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bizi hiçbir şekilde kimse yıldıramayacak, yolumuzdan da döndüremeyecekler. Devletimizin almış olduğu karar doğrultusunda da bütün askeri ve siviliyle herkes üzerine düşeni yapmakta. Bundan gurur duyuyoruz. İnşallah terör örgütlerine de bizim sınırlarımızın hemen yanında bir terör örgütü devletinin kurulmasına fırsat vermeyeceğiz. Bunun için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Şehitlik pahasına da bunun yapacağız. Şehitlik bizim için önemli bir makamdır, peygamberlerden sonra en önemli bir makamdır. Onun için şehit olmaktan hiçbirimiz korkmuyoruz" dedi. Gönüllü askerlik için başvuru sayısının çok fazla olduğunu belirten Vali Yıldırım, "Bize her gün pek çok başvuru geliyor. Biz gönüllü askere gitmek istiyoruz diyorlar. Yaşlısıyla, genciyle o kadar çok müracaat geliyor ki, bu bizi gururlandırıyor. Ama bizim yeterince askerimiz var, yeterince araç gerecimiz de var. Onun için bu insanlara, bize gelen dostlarımıza, arkadaşlarımıza, vatanperver arkadaşlarımızın oraya gönderilmesine şu anda ihtiyacımız yok. Allah hepsinden razı olsun. Tekrar hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

ŞEHİT MUHAMMED CİHANGİR ÇUBUKÇU

Teröristlerce yapılan saldırıda tankın isabet alması sonucu tankta bulunan beş askerden Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu şehit oldu. Şehit Çubukçu’nun acı haberi İzmir'deki baba ocağına verildi. Şahadet haberini aileye askeri yetkililer ve sağlık ekipleri tarafından verdi. Şehit Üsteğmen Çubukçu'nun evine akın eden yakınları büyük üzüntü yaşarken, bir kardeşi daha bulunurken şehidin bekar olduğu belirtildi. Abisinin Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığını kendilerinden gizlediğini söyleyen şehidin kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, Çubukçu ailesinin evinin karşısındaki NATO Karargahı'nın duvarlarına da Türk Bayrakları asıldı. İddiaya göre, NATO Karargahı'nın Amerikalı nöbetçi komutanı, karargah duvarlarına asılan Türk Bayrakları'nın yasak olduğunu gerekçesiyle indirilmesini istedi.

HAKKARİ ŞEHİDİ MUHAMMED OSMAN AKGÜNDÜZ

Öte yandan bir şehit haberi de Hakkari’den geldi. 1 Şubat’ta Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Bekar olan şehidin cenazesi dün Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Beyaz Kışlakçı köyünden defnedildi. 

İHA

Editör: TE Bilişim