Konya İnanç Özgürlükleri’nin 195. hafta basın açıklaması yoğun katılımla yine Kayalıpark Meydanı'nda yapıldı. Açıklamayı platform adına Kerim Gövez okudu. Gövez, yaptığı açıklamada Hama'da yaşanan olaylara değinerek, ''Hama zihnimizde katliamlarla, yok edilişlerle, acılarla yer eden şehir. Yine aynı acıların, baskının ızdırabın kıskacında,  Zalim Baas rejiminin yıllar önce gerçekleştirdiği Hama katliamının acısının izleri yüreklerimizden silinmeden, şimdi zalim Hafız Esad’ın zalim oğlu Beşar Esad, babasının yolu üzere devam edip acıları ve katliamları tazelemekte. Sonu nereye varacağı belli olmayan bu katliamlar zinciri Suriye’nin bütün şehirlerinde hızla yayılmakta ve hiçbir sınır tanımamaktadır'' dedi.
“Azınlık Nusayri diktatörlüğü ile Baasçı sapkın bir ideolojinin bir araya gelmesinden meydana gelen Suriye faşizmi kanlı tarihine yepyeni kanlı sayfalar açmaya devam ediyor” diyen Kerim Gövez, şunları kaydetti: “İslam ümmeti, zalim Hafız Esad’ın ölümünden sonra oğlunun reform sözleriyle umutlanmıştı. Fakat bu sözlerin birer kandırmacadan ibaret olduğunun anlaşılması çok da geç olmadı. Vaat ettiği hiçbir reformu gerçekleştirmeyen Esad rejimi baskılarını gün geçtikçe arttırmaya devam etti. İslam dünyasının merkezinde bir kangren olan İsrail’in varlığı ve Esad rejiminin bu kangrenleşmiş habis ura karşı muhalefeti ve direniş unsurlarını desteklemesi Beşar Esad’a ve yaptıklarına karşı tepkileri hafifletmiş, hatta bazı dönemlerde halkların sempatisini bile toplamıştı. Direniş hareketleri ile olan iyi ilişkileri Müslüman halkların kendisinden umut beslemesine sebebiyet vermişti. Zalim Esad’ı yaptıklarını her biri ile tel’in ediyor, onun da diğer zalimler gibi cezalandırılacağı günlerin yakın olduğu müjdeliyoruz. Adli ilahi önünde vereceği hesabın, dünyada vereceği hesaptan daha büyük olacağının bilincindeyiz fakat dünyadaki cezasının çabuk olması da en büyük arzumuzdur.”
Suriye rejimine muhalif olan grupların Antalya’daki buluşmasını olumlu karşıladıklarını ve buradaki birlikteliğin temellerinin tevhid ve adalet üzere olmasını temenni ettiklerini aktaran Gövez, buradan çıkacak olan kararlarının ve direnişin seyrinin sonuçta yeni bir zulme imkân sağlayacak halde olmaması için dikkat gösterilmesini istediklerini dile getirdi.
“Yeryüzündeki tüm kaoslardan kendisine menfaat elde etmek için sırada bekleyen batılı akbabalar, Libya’dan sonra şimdi Suriye için de planlar tezgâhlamaktalar” değerlendirmesinde bulunan Gövez, “Suriye muhalefetini bu iğrenç tuzağa düşmemek hususunda uyarıyoruz. Ve Suriye direnişinin seçkin erlerini selamlayıp direnişlerinde yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.  Açıklamanın ardından platform üyleri özgürlük için yapılan her mücadelenin bereketli ve sonunun zafer olması, zaferin tevhid ve adalet üzere bina edilmesi umudu ile 196. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere sessizce dağıldı.
HASAN AYHAN
Editör: TE Bilişim