Konya İHH , "Kardeşçe Paylaşalım, Vakit Ramazan" kampanyası kapsamında Konya merkez ve ilçelerde ikamet eden 500 yetim çocuğa bayramlık kıyafet hediye edecek.

Konya İHH Yetim Birimi Sorumlusu Yasin Yılmaz, bu yıl "Kardeşçe Paylaşalım, Vakit Ramazan " sloganıyla başlattıkları Ramazan kampanyası kapsamında Konya'da ikamet eden 500 yetim çocuğa bayramlık kıyafet yardımı yapacaklarını söyledi. Resmi rakamlara göre tüm dünyada 200 milyon yetimin bulunduğunubelirten Yılmaz , "Bu yetimlerin büyük kısmı İslam coğrafyalarında yer alıyor. Müslüman teşkilatlar bu konuda büyük organizasyonlar yapma noktasında şimdiye kadar geç kaldı. Allah'a hamdolsun Vakfımızın öncülüğünde 2007 yılından bu yana dünyadaki yetim çocuklarımıza el uzatıyoruz. Şuan İHH olarak dünya genelinde 68 bin yetimin hamiliğini üstleniyoruz" diyerek bu rakamı en kısa zamanda daha fazla artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Avrupa'nın Kiliseler Birliği aracılığıyla milyonlarca yetime ulaştığını vurgulayan Yılmaz, "Batının niyeti halis değil, onlar bizim yavrularımızı Hıristiyanlaştırıyorlar. Bahsettiğimiz milyonluk rakamın karşısında bizim 68 bin rakamımız takdir edersiniz ki kayda değer bir şey ifade etmiyor. Bu yüzden daha fazla sorumluluk üstlenmeliyiz. Yetim bir peygamberin ümmeti olarak , yetim çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız" dedi.  Konya İHH olarak dünya üzerinde 3.468  yetime baktıklarını dile getiren Konya İHH Yetim Birimi Sorumlusu Yasin Yılmaz, "Yetim çalışmalarında takip ettiğimiz yol haritası , "Bir kimse rahmet ve şefkatle bir yetimin başını okşarsa, elinin değdiği her saç teli için bir sevap yazılır, her saç teli için bir günahı silinir ve her saç teli için derecesi yükseltilir." Hadis-i Şerifi'dir. Bu nedenle yetim çocuklarımıza her ortamda destek olmaya gayret gösteriyoruz.

Buradan hareketle Ramazan çalışmalarımız kapsamında yaklaşık 500 yetim çocuğumuzu bir giyim mağazasına götürüp seçtikleri , beğendikleri kıyafetleri alarak Ramazan bayramını , bayram gibi geçirmelerine vesile olacağız" ifadelerini kullandı.

Yılmaz , Konyalı hayırseverlerin 80 TL bağışlayarak bu etkinlikte bir yetimin yüzünü güldürebileceklerini son olarak sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim