Hazreti Mevlana'nın 744 . Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Vali Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Abdülsettar Yarar, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı , Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile çok sayıda protol üyesi ve vatandaşların katılımı ile başladı. 

Protokol üyeleri  ve vatandaşın katılımı  "Şems-i Tebrîzi Türbesi Ziyareti" ile başlayan program , Genelkurmay Başkanlığı Mehter Bölüğü eşliğinde Vilâyet önünden Mevlâna Meydanına "Kardeşlik Yürüyüşü" ile devam etti. Mevlana Meydanında Mehteran Birliği tarafından burada bir konser verildi. Mevlana Müzesinde  Mevlana Dergahı Semahanesi'nde çocuk semazenler de sema gösterisi gerçekleştirildi. Sema gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından Mevlana Kültür Merkezinde Atölye Çalışmaları, Sanat Ocağı, Mevlevîhâneler, Derviş Çeyizi Sergisi, XI. Uluslararası Konya Dünya İnançları ve Merdivenler Fotoğraf Yarışması Sergisi,Mevlâna Yolu Fotoğraf Sergisi, Geçmişten Günümüze Şeb-i Arûs Fotoğrafları Sergisi, Geleneksel Sanatlar Sergisi, Harflerin Dili Yazma Eserler Sergisi, Mevlâna ve Mevlevîlik Yayınları Hasan Çopur Koleksiyonu Sergisi, Mevlâna ve Mevlevîlik Konulu Kitaplar Sergisi, PTT Pul Sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliklerin bu yıl 80.si yapılacak. Cumhuriyet tarihinin en eski ihtifallerinden olan Mevlâna’yı Anma Törenleri’nin 80. Yılı kapsamında 2017 yılı içinde yapılan çeşitli toplantılarda yeni etkinliklerle zenginleştirme kararı alınmıştı. Bu yılki etkinliklerin ana teması ise “Kardeşlik vakti” olarak belirlendi. Hz. Mevlana’nın birleştirici anlayışını ortaya koyan ‘Kardeşlik’ vurgusunun, günümüz dünyasına önemli bir mesaj ve çağrı olması bekleniyor. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA  

Editör: TE Bilişim