AK Parti Konya İl Başkanlığı, Alanya’da eğitim semineri düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Çocuklarımızın gelişen dünyaya daha iyi adapte olmaları, değişen ihtiyaçların karşılanması ve birer meslek sahibi olabilmeleri bağlamında 4+4+4’ün bir devrim olduğunu düşünüyoruz” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanlığı, Eğitim Semineri düzenledi. 4 gün süren ve Alanya’da gerçekleştirilen seminere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in yanı sıra 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ile tüm belediye başkanları, il yönetimi, AK Parti ilçe yürütme kurulu üyeleri ve yine kadın ile gençlik kolları yürütme kurulu üyeleri hazır bulundu.
Seminerde “Neslin ve Geleceğin İnşasında Eğitim” başlığı ile bir sunum yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hükümet ve bakanlık olarak yürütülen eğitim çalışmaları ve gelecek dönemin planlaması hakkında katılımcılara bilgi verdi.
4+4+4 Eğitim Sistemi hakkında da konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dünyada giderek düşen okula başlama yaşının Türkiye’de gereğinden fazla tartışılmasın anlayamadıklarının altını çizdi. Aralarında Hollanda dahil olmak üzere dünyada birçok ülkede okula başlama yaşının 48 aya kadar düştüğünü söyleyen Bakan Dinçer; “Dünyada okullaşma yaşı giderek düşüyor. Bizler de bu bağlamda çocuklarımızın gelişen dünyaya daha iyi adapte olmaları, değişen ihtiyaçların karşılanması ve birer meslek sahibi olabilmeleri bağlamında 4+4+4’ün bir devrim olduğunu düşünüyoruz. Bu sistem ile 60 ile 66 aylık olarak 120 bin öğrenci okula başladı. Bu da bizlere bu sistemin ne denli bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bu yıl 500 binin üzerinde öğrencimiz Matematik Uygulamaları Dersi’ni seçti. 405 bin öğrenci Kur’an–  ıKerim Dersi’ni seçti. Yine 300 bin öğrencimiz de Siyer Dersini seçti. Kısacası bu rakamlar da gösteriyor ki toplumumuz asla aklıselimini kaybetmiyor, duygusal davranmıyor, çocuklarının geleceği ve eğitimi için çabalıyor. Başka ne yaptık? 4+4+4 sisteminden sonra Arapça ve Osmanlıca’yı yabancı diller olarak müfredata koyduk. Resmi bayramlarda öğrencilerimizin törenlere katılmaları konusunu yeniden düzenledik. Okullarda milli güvenlik derslerini kaldırdık. Yine Talim Terbiye Kurulu’nu değiştirerek ders kitabı yazımını yeniden düzenledik. Milli Eğitim Bakanlığı’nda da personelin niceliğini azalttık ama niteliğini bir hayli arttırdık” şeklinde konuştu. 
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim