Konya'da 30 yıl önce travmanın etkisiyle sol gözüyle görememeye başlayan Mahmut Başaran yıllar sonra yapılan ameliyatla iki gözüyle görmeye başladı. Görme azlığı şikâyetiyle Özel Konyagöz Hastanesi'ne başvuran Mahmut Başaran’ı  muayene eden göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Murat Ünlüzeybek,  hastanın sağ gözüyle net görebildiği, sol gözünün ise geçirilmiş travmadan dolayı kapandığını tespit etti. Detaylı inceleme sonucu hastanın sol gözünün yapılacak ameliyatla tekrar görebileceği belirlendi ve Mahmut Başaran, Uzman Dr. Ünlüzeybek  tarafından ameliyat edildi. Mahmut Başaran  ameliyatın sonunda 30 yıldır tek gözle baktığı dünyayı tekrar iki gözüyle görmeye başladı.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel Konyagöz Hastanesi göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Murat Ünlüzeybek, "Hastanın göz muayenesinde sağ gözünün yüzde 100 düzeyinde gördüğü sol gözünün ise görme yetisini yaklaşık 30 yıl önce geçirdiği bir kafa travması sonrası kaybetme şikayetiyle hastanemize başvurmuştur. Hastamız gerek Konya gerekse Konya dışında da daha önce birkaç kez farklı hastanelerce göz muayenesi olmuş sol gözüne yapılacak bir şey olmadığı söylenmiş.Hatta 10 yıl önce ameliyat masasından kaldırılıp ameliyattan fayda görülemeyeceği söylenmiş.Hastanemizde başarıyla gerçekleşen ameliyat sonunda Mahmut Bey %80 düzeyinde görmeye başladı" dedi. 

YERYÜZÜ VE GÖKYÜZÜ GÖRÜLMEYE DEĞER 

30 yıl sonra tekrar iki gözüyle görmenin mutluluğunu yaşayan Mahmut Bey ise, "30 Yıldır  tek gözümle görüyorum.25 yaşımdan beri gittiğimiz doktorlar ümidimi kesmemi ve tek gözle yaşamıma devam edebileceğimi söylemişti. Özel Konyagöz Hastanesi Sancak Şubesinde olduğum ameliyatla tekrar görmeye başladım, Allah doktorumdan razı olsun. Yeryüzü ve gökyüzü görülmeye değer." diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim