Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Konferans Salonu'nda, "Mirasımız Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği"nin sunduğu seminer ilgiyle izlendi.

SELSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bilâl İsmail Haydaroğlu'nun organize etmiş olduğu seminer, İstanbul merkezli derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Demirci'nin, "Dünyada, iştigal alanı Mescid-i Aksa olan, ilk ve tek kurum olarak bu derneğimizi kurduk. Kudüs'te resmi ve legal olan ve Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine tapınak kurmaya çalışan yirmiden fazla kurum faaliyet gösteriyor. Her gün Mescid-i Aksa'nın altında kazı çalışmaları yapmaktalar. Amacımız bugün işgal altında olan ve yıkılmaya çalışılan, Mescid-i Aksa'yı korumak ve kurtarmaktır. Kurtarılması on yılı geçmeyecektir" sözleriyle başladı.

Konuşmacı Numan Balcı, konuşmasına, "Niçin Mescid-i Aksa?" sorusuyla başladı. Kur'an'da Miraç hadisesinde zikredilmesinden, etrafındaki toprakların mübarek kılınmasından, ilk kıblemiz olmasından, işgal rejiminin Müslümanlara uyguladığı zulümlerden bahsederek, "Mirasımız Derneği ne yapar?" sorusuyla konuşmasına devam etti. İlim halkaları, beyarık seferleri, ev restorasyonları, ramazan yardımları gibi konu başlıklarıyla birlikte gerçekleştirmiş oldukları ve halen devam etmekte olan hizmetlerini anlattı.

Seminer sonrasında, SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat'a, için de Mescid-i Aksa'nın toprağı bulunan Mescid-i Aksa maketi hediye etti.

Genel Başkan Kolat, "Derneğinizin yapmış olduğu vazife çok büyük ve kutsal. Bizlere miras bırakılmış kutsal bir toprağı, cansiperane koruyorsunuz. Dernek Yönetim Kurulu ve üyesi arkadaşlarım ve şahsım adına, 'Sizlere kapımız her zaman açıktır' diyerek memnuniyetini ve teşekkürlerini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim