Başkan Hamza Olgun, toplantılarda 2011 yılının değerlendirmesini yaptı
Türk Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından organize edilen temsilciler toplantısıgeçtiğimiz cumartesi ve pazar günü Dündar otelde iki ayrı grup şeklinde gerçekleştirildi. Temsilciler toplantısının ilk gününde merkezdeki temsilciler ile ikinci günü ise ilçelerdeki temsilcilerle bir araya gelindi. Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, toplantılarda 2011 yılının değerlendirmesini yaptı.
2011 yılının sağlık çalışanları için sorunlu bir yıl olduğunu ifade eden Hamza Olgun, “Birkaç gün sonra geride bırakacağımız 2011 yılı sağlık çalışanları için sorunlarla dolu bir yıl oldu. Kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 80’nini yoksulluk sınırı altında ücrete mahkûm edildiği bu yılda sağlık çalışanlarının yaşadıkları haksızlıklar, uğradıkları adaletsizlikler çok ileri boyuta ulaştı. Özellikle yılın son aylarında sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler hep çalışanların aleyhine olmuştur. Döner sermaye adaletsizliğine son verilmesi beklenirken yönetmelik değişikliği ile döner sermayeler yaklaşık 200 TL düşürülmüştür. Çalışanı memuriyette adaletsizliğe, emeklilikte ise sefalete mahkûm eden döner sermaye sisteminin düzeltilmesi adına hiçbir olumlu adım ne yazık ki atılmamıştır. Sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi olan döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması yine çalışma hayatını ilgilendiren iki önemli kararname  de yer almamıştır” dedi.
ÜCRET ADALETSİZLİĞİ SÜRÜYOR
Konuşmasında çalışanlar arasında ücret adaletsizliğine de dikkat çeken Olgun, şunları söyledi: “Ne Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısını değiştiren ne de eşit işe eşit ücret getirdiği iddia edilen Kararnamede sağlık çalışanlarının bu talebi görmezden gelinmiştir.  Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların bu talebini 15 bin dilekçe ile Maliye Bakanlığı’na bir kez daha ilettik. Umarız bu talebimiz 2012 yılında gerçekleşir.  2011 yılında çalışanların talepleri yerine kendi keyfiyetine göre düzenlemeleri ön plana çıkaran Sağlık Bakanlığı kanun hükmünde kararname ile yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasının önü açmış, Kamu Hastane Birlikleri ile de hastanelerimizi işletmeye dönüştürme sürecini başlatmıştır.  Birlik yöneticilerine yüksek maaş öngörülürken, sağlık çalışanlarının ücretleri 1 Lira bile arttırılmamıştır. Yeni oluşturulan ve sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarını düzenleyecek kurullarda çalışanların temsilcilerine yer verilmemiştir. Bu yıl içerisinde sözleşmelilere kadroya geçirilmesi kamuda görev yapan 100 binden fazla sözleşmeli çalışma arkadaşımız hayal ettikleri kadroya kavuşmuşlardır. Ayrıca vekil ebe hemşirelerde 4/B’li kadroya geçerek mali ve sosyal haklar bakımından daha iyi bir konuma gelmişlerdir. Çalışanları sevindiren bu gelişmelerde de yaşanan eksiklikler nedeniyle çalışanlar mağdur edilmişlerdir. İşini hakkıyla yapan, fedakârlıklarda bulunan sağlık çalışanlarının bunun karşılığını alamamaları ve sürekli sorunlarla uğraşmak zorunda bırakılmaları üzüntü verici ve düşündürücüdür. Artık sağlık çalışanlarının da beklentileri karşılanmalı mağduriyetleri sonlandırılmalıdır. Sorunlarla dolu bir yılı geride bırakırken temennimiz sorunlara çözümlerin üretildiği ve çalışma hayatında kolaylıklar sağlandığı 2012 yılı geçirmemizdir.”
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim