Konya İHH "Suriye İçin İftar Vakti" kampanyası kapsamında komşu ülke Suriye'ye 200 bin iftarlık kumanya paketi gönderecek. Konuyla alakalı bilgi veren Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Peygamber Efendimiz'in veda hutbesindeki 'Arap'ın Arap olmayana, beyaz derilinin siyah derili üzerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.'' öğüdü çerçevesinde O'nun ümmeti olarak her türlü söylem ve fiillerimizde ırkçılık değil kardeşlik, menfaat değil hayrı önde tutmaya gayret ediyoruz." dedi.

ÜMMET BİLİNCİNDE KARDEŞLİK SOFRALARI

Savaştan, baskıdan ve işkenceden dolayı Ramazan ayına buruk giren Suriyeli mazlumlara insani, İslami ve vicdani olarak kucak açmanın gerekliliğine değinen Uysal  "Konya İHH olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede Ramazan ayı içerisinde Suriye'de oluşturacağımız kardeşlik sofraları ile de ümmet olmanın bilincine ulaşmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

200 BİN İFTARLIK KUMANYA PAKETİ

"Suriye'de yaşanan trajediye tüm dünya gözlerini kapasa da, bizler orada yaşayan mazlum halkın haklı direnişinin her zaman yanında olacağız" diyen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah izin verirse Ramazan ayı içerisinde risk altında yaşayan ve Baas diktatörlüğü tarafından ambargo uygulanan bölgelere 200 bin Ramazan  kumanya paketi göndereceğiz. Bu çalışmamızı Hadis-i Şerif'te geçtiği üzere, 'Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez' müjdesine dayanarak gerçekleştiriyoruz. Bu paketlerimizin içinde konserve, meyve suyu, hurma, kek ve ekmek gibi gıda malzemeleri bulunmaktadır. Bu malzemeler hem savaş ortamında uzun süre bozulmadan saklanabilmesi bakımından, hem de bu coğrafyada yaşayan insanlara fiziksel enerji sağlaması bakımından önem arz etmektedir."

Uysal, "Elbette bu kardeşlik bilinciyle göndereceğimiz kumanya paketleri hayırseverlerimizin destekleriyle temin edilecektir. Mazlum coğrafyalardaki bir kardeşimizin iftar bedelini 10 TL olarak belirledik" dedi. Uysal son olarak tüm hayırseverleri mazlumların derdine ve iftarına ortak olmaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim