Ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Ribat Eğitim Vakfının aşevi hizmetlerinin yürütüldüğü Ribat Aşevinin kuruluşunun 20. Yılı coşkulu bir programla kutlandı.

Selçuklu Belediyesi Spor ve kongre merkezinde yapılan programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hüsnüye Erdoğan, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan gecenin açış konuşmasını, Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay yaptı. Bu gün 5 bine yakın kişiye iki öğün yemek çıkarma kapasitesi ile Ribat Aşevinin ülkemizin en büyük aşevlerinden birisi olduğunu ifade eden Abdullah Çay, ayrıca Ribat Aşevinin Gıda Bankacılığı, mobil hizmet gibi ülkemizde birçok sivil toplum kuruluşuna da örnek teşkil eden hizmetleri başlatan kurum olduğunu da ifade etti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise sivil toplum kuruluşlarına her konuda belediye olarak destek verdiklerini ifade ederek, Ribat'ı böyle bir geceyi düzenlediği için kutladı.  Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ise vakıfların yapmış olduğu faaliyetleri ile toplumların çok önemli bir açığını kapattıklarını ifade ederek, "insanlarımızın destekleri ile İnşaAllah bu hizmetler hiç aksamadan devam edecektir." dedi. AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hüsnüye Erdoğan'da gecede yapmış olduğu konuşmada sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışarak siyaseti ülkemizin tabanına yayacaklarını ifade etti. Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Ömer Döngeloğlu gecede bir konferans verdi.

Son günlerin tartışmalı konularına da değinen Ömer Döngeloğlu, bazı siyasilerin din üzerinden siyaset yaparak, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını söylemesinin kabul edilebilir olmadığını belirtti. Ömer Döngeloğlu şöyle konuştu; "Bizim Diyanet İşleri Başkanlığımıza sizi dokundurtmayız. Bu ülkede ne oldukları belli olmayan bir sürü tuhaf tiplere televizyonlarda sahip çıkıyorlar, tek kelime ettirmiyorlar ama Kabe'mize, Diyanet İşlerimize hakaretler edip duruyorlar ve bizlerde ses çıkarmayalım istiyorlar. Hayır ses çıkaracaktır bu millet, bu millet dinine diyanetine, Kabe'sine dokundurtmaz. Reisine de Hocasına da sahip çıkar, dokundurtmaz. Diyanet İşleri ile niye uğraşıyorlar, çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı en kötü günlerde bile başörtüsünü açmaya fetva vermedi, başörtüsünü açarak derslere girebilirsiniz, demedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı baskı dönemlerinde bile yanlış fetva vermedi. Onun için uğraşıyorlar.

Ama bilsinler karşılarında bu milleti bulacaklar ve kesinlikle bu millet diyanetine dokundurtmayacaktır. Din düşmanlarına, millet düşmanlarına fırsat verilmeyecektir. Bugünlere çok zor yollardan gelindi, bunu milletimiz biliyor, gerekeni milletimiz yapacaktır"  Ömer Döngeloğlu'nun konferansının ardından sahneye gelen Sanatçı Hasan Dursun, bir ilahi konseri verdi. Ribat Aşevinin programında ayrıca Ribat Eğitim Vakfının Rabbe En Güzel Dua yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi. Dua yarışmasının birincisi Bilkent Üniversite Hukuk Fakültesi Öğrencisi Muhammet Celayir, ikincisi Ordu'dan Gülüzar Tomakin, Üçüncüsü Doktor Ali Bahadır Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Merve Doğru oldu.  Gecenin sonunda programa destek veren sponsorlara da birer plaket takdim edildi.

 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim