AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı” Konya Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldı. Programa canlı bağlantı yapan Başbakan Binali Yıldırım, millete hizmet yolunda hiçbir engeli tanımadıkların belirterek, "Önümüze çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelmek için büyük gayretler gösterdik. Millete hizmet sevdamız bizi her zaman diri tutuyor. 2019'da Türkiye'nin on yıllarını, 2023 hedeflerini belirleyecek yeni bir süreç başlıyor. Türkiye'nin önünde yeni kapılar ve ufuklar açılacak" dedi. Programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki siyaset anlayışının 3 temele dayandığını, bunların, politikada üretken ve etkin olmak, icraatte üretken ve etkin olmak ve geçmişteki başarılara takılıp kalmadan yeni adımların peşinde koşmak olduğunu söyledi. Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya ve Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş de konuştu.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “AK Belediyeler 2019 Yolunda Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı” Konya Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldı. 

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya bakan yardımcıları, milletvekilleri ile Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’tan 4 büyükşehir, 9 il, 129 ilçe ve 65 belde belediye başkanı ile 9 İl Genel Meclisi Başkanı, 12 Yerel Yönetimler Başkanı ile teşkilat mensupları katıldı. 

81 MİLYON VATANDAŞIN DERDİYLE DERTLENİYORUZ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesajın okunması ile başlayan toplantıya canlı olarak bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin 15 yıldır vatan toprağının her köşesinde vatan ve millet sevdasıyla, hizmetiyle var olduğunu dile getirdi. 

Hiçbir ayrım yapmadan Türkiye'de yaşayan 81 milyon vatandaşın derdiyle dertlendiklerini vurgulayan Yıldırım, "Bugün ne yazık ki AK Parti dışında Türkiye'nin meselelerine sahip çıkan, vatandaşın hukukunu savunan başka bir siyasi oluşum yoktur. AK Parti'den başka Türkiye'yi kucaklayan başka bir siyasi kadro da mevcut değildir. Bizim belediye başkanlarımız kadar bu ülkenin her köşesinde vatandaşımızla hemhal olan ve onlarla gönül bağlı kuran çok az bulunur” dedi. 

Milletle daima iç içe olduklarını dile getiren Yıldırım, "Böyle olduğu için aziz milletimiz 15 yıldır, seçimden seçime AK Partiye destek veriyor ve güveniyor. Biz de milletin bu güvenini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar ne yaptıysak ve başardıysak, milletin mutluluğu ve Türkiye'nin geleceği için yaptık" dedi. 

Yıldırım, millete hizmet yolunda hiçbir engeli tanımadıkların belirterek, şöyle devam etti: "Önümüze çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelmek için büyük gayretler gösterdik. Millete hizmet sevdamız bizi her zaman diri tutuyor. Türkiye'nin her alanda dağ gibi sorunlarını, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Önümüzde 2019'da Türkiye'nin on yıllarını, 2023 hedeflerini belirleyecek yeni bir süreç başlıyor. 2019 yılı hem belediyelerimiz hem ülkemiz için önemli bir yıl. Türkiye'nin önünde yeni kapılar ve ufuklar açılacak. Fırsatlarla, atılımlarla ve yeni başarılarla dolu bir dönemi inşallah birlikte yaşayacağız. Hepimize heyecan ve umut veren böyle bir dönemin arifesindeyiz. AK Parti bu dönemin de eminim ki mimarı ve öncüsü olacak. Türkiye'yi geleceğe hazırlayan kadrolar olarak bizlere düşen, kendimizi sürekli yenilemek ve hazır olmaktır. Bu toplantımız da bu yolda atılan bir adımdır. 2019'a doğru millete nasıl daha faydalı olabileceğimizi konuşmak, istişareler yapmak elbette gelecek planlarımızın başarısı için hayati öneme sahiptir." 

Türkiye için zor ve önemli bir görevi üstlendiklerinin farkında olduklarının altını çizen Yıldırım, "AK Parti belediyeciliğinin farkını, hizmet misyonunu vatandaşlara en etkili şekilde anlatmalıyız. Bütün teşkilatlarımız, belediye başkalarımızın söylem birliği içinde olmaları ve vatandaşa daima doğruyu söylemeleri çok önemlidir" diye konuştu. 

BU BİR RIZA KAZANMA FORMÜLÜDÜR 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti’nin başarısının altında, siyasetin iki çıktısı olan icraat ve politikaya aynı derecede önem vermesinin yattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, siyasetin bu iki sorumluğunu hakkıyla taşıyarak bugünkü başarının ortaya çıkmasını sağladığını belirten Soylu, “Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ortaya koyduğu projeler, icraatler, yaptığı kavşaklar, yollar, su ve kanalizasyon yatırımları, öte yandan kendisini hapse dahi götüren bir özgürlük mücadelesinin içinde oldu” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başından beri kendisini bir siyaset, devlet adamının yapması gereken meselelere endekslediğine işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer, ‘Ben sadece yolumu, köprümü yapar, trafiğimi açarım, başka bir şeye karışmam’ deseydi, bir sözüyle insanların tankların önüne atladığı Recep Tayyip Erdoğan’la elbette ki tanışamazdık. Sadece siyasi söylemlere takılıp kalsaydı, maaşları ödemek için dışarıdan borç arayan bir ekonomiyi, barajları, yolları, havaalanlarını, zenginleşmeyi dert etmeseydi de aziz milletimiz, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir efsane haline getirmezdi." 

Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'da eskiye takılıp kalmayan, sürekli kendini yenileyen, ileriye bakan bir lider portresinin görüldüğünü vurgulayarak, "Recep Tayyip Erdoğan, siyaseti nasıl algılamamız gerektiğini bizlere hal diliyle haykırmaktadır" diye konuştu. 

Erdoğan öncülüğündeki siyaset anlayışının 3 temele dayandığını dile getiren Soylu, bunların, politikada üretken ve etkin olmak, icraatte üretken ve etkin olmak ve geçmişteki başarılara takılıp kalmadan yeni adımların peşinde koşmak olduğunu anlattı. "Bu bir iktidar formülü değildir. Bu bir rıza kazanma formülüdür." diyen Soylu, makamların, mevkilerin gelip geçici, baki olanın önce Allah'ın sonra da milletin rızasını kazanmak olduğunu vurguladı. 

Soylu, AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki başarısının, sadece belediyelerdeki icraatlerle oluşmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Biz esasen belediyeciliğe yaşattığımız yapısal dönüşümle de önemli bir fark oluşturduk. Türkiye 21. asrın başından itibaren büyük bir reform üzerindedir ve bu reformların önemli bir bölümünü gerçekleştirmiştir. Eğer biz bugün ayakta duruyorsak, ihracatımız 157 milyar dolara gelmişse, Suriye, Irak, Yemen, Tunus gibi etrafımızdaki bütün ülkelerin ateş çemberi olmasına rağmen ve 15 Temmuz'da bu ülkeyi işgal etmek üzere kurgulanan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamıza rağmen, ‘Darbeyi yaptık, yaptık. Yapamadık, Türkiye'ye öyle bir darbe vururuz ki 50 yıl daha ayağa kalkamayacak’ denilen bir kurgulamayla karşı karşıya kalmamıza rağmen, yerel yöneticilerimizin destekleri sayesindedir." 

15 Temmuz 2016'da ülkenin hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalmasına, iç ve dış tehditlere rağmen Türkiye'nin turizminin, savunma sanayisinin, eğitim sisteminin, istihdam başarısının daha da ileriye gittiğinin altını çizen Soylu, "Topyekun bir kalkınmayı bir araya getiren anlayışı ortaya koyduğunuz için bugün Türkiye'ye diz çöktüremediler” dedi. 

BÜTÜN DÜNYA BİR ARAYA GELSE PYD’Yİ DE PKK’YI DA KORUYAMAYACAKLAR 

Konuşmasında çözüm süreci bekleyenlere seslenen Soylu, “Bize yeni reçete sunmak isteyenler, yıllarca yeni reçetelerle bizleri başka yöne getirmek isteyenler aslında demokrasinin gücünü azaltmak istemektedirler. Milletin içinde olan bir anlayışı bertaraf etmek istemektedirler. İşte bunun için yapılması gereken Afrin’den Kandil’e kadar olan hattın temizlenmesidir. 3,5 milyon insan kendi şehirlerine dönmelidir. Siz niçin kendi şehirlerinizde olan insanlara hizmet ediyorsunuz? Çünkü o insanların toprağı orası. Anasının, babasının atasının toprağı, bayramda gittiği mezarının toprağı. Bu insanlar kendi topraklarından çıktılar ve buralara geldiler. Amerika, 8,5 milyon insan için tek bir kelam etti mi bugüne kadar, hiçbir destek ortaya koydu mu? Ama PYD için PKK için her tarafını yırtıyor. Nasıl korurum, nasıl muhafaza ederim. Bütün dünya bir araya gelse PYD’yi de PKK’yı da koruyamayacaklar bu kadar açık ve nettir” dedi. 

SANATIN VE MİMARİNİN İNANCA HİZMET ETTİĞİ EN MUHTEŞEM ŞEHİRDEYİZ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, konuşmasının başında; “Konya bizim için ilim ve irfanın, tasavvufun kalbi olan bir şehir. Mevlana’nın, Şems-i Tebrizi’nin aşk ve irfan şehri Konya. Sadreddin Konevi’nin, Ebu Said Hadimi’nin ilim şehri Konya. Hacıveyiszade’nin, Ali Ulvi Kurucu’nun ve Tahir Büyükkörükçü Hoca’nın mücadele şehri Konya. Tabii ki yerli ve milli siyasetin çok büyük şahsiyeti rahmetli Necmettin Erbakan’ın şehri Konya’da bulunmaktan büyük bahtiyarız. Konya aynı zamanda inancın sanat ve mimariye dönüştüğü bir şehir. Bir başka ifade ile sanatın ve mimarinin inanca hizmet ettiği Türkiye’nin en muhteşem şehri Konya. Her sokağında feyz almamız gereken ve saygı ile eğilmemiz gereken bir şehirdeyiz” ifadelerini kullandı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve hükümetin Konya’ya önemli yatırımlar yaptığını belirten Kaya, “Böyle bir partide siyaset yapmak, böyle değerli siyasetçilerle yol arkadaşı olmak hakikaten muhteşem. Ben gönülden hepsini alkışlıyorum. Bu toplantımızın amacı, 2019 öncesinde durumu gözden geçirmektir. Belediye başkanları olarak son hazırlıklarımıza bir bakmak, belediye yönetimleri olarak son rötuşlarımızı yapmak, teşkilatlar olarak birlik ve beraberlik noktasında hükümet, belediyeler, teşkilat mensuplarımız, ana kademe, gençlik ve kadın kollarımız, meclis üyelerimiz ile birlikteliğimizi sahaya yansıtmaktır. Ve elbette 2019’da neler yapacağımızı bir kez daha gözden geçirmektir” diye konuştu. 

ANADOLU BELEDİYELERİNİN TEMELİNDE KONYA VARDIR 

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, ülkemizin bu günlerde gelmesinde yerel yönetimlerin payının büyük olduğunu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkeyi yönetenlerin çoğunun yerel yönetimlerden geldiğini dile getirdi. Dünyada ülkeler ile birlikte şehirlerin de yarıştığını vurgulayan Sorgun, “Her şehir kendi şehrini marka yapma peşinde. Anadolu belediyelerinin temelinde Konya vardır. Orta Anadolu’nun belediyecilik çadırının orta direğidir. Belediye başkanlarımız hem karar merciinin başı, hem uygulamanın başı. Bu yönüyle sorumluluklarımız çok büyük. Hak rızası, halk hizmeti için neyi yapmak istedik de belediye mevzuatında bir çözüm bulamadık. Güzel hizmetlerin önünde hiçbir engel yoktur, olumsuzlara da maniler çoktur. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Aşk olmadan, sevgi olmadan belediyecilik yapılmaz. Hayalimiz ve ufkumuz büyük olmalı. Hayalci olmamalıyız ama hayalimiz de olmalı” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİLİ BELEDİYELER ADETA DESTANLAR YAZDI 

Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkemizin dış ve iç düşmanlarına karşı verdiği mücadelede ve Afrin’de verilen mücadelede kahraman ordumuza zafer dileyerek, şehitleri rahmetle andıklarını ifade etti. 

Yaşadığımız yüzyılın şehirler yüzyılı olarak anıldığını kaydeden Başkan Akyürek, “Dünyada ülkeler arası rekabetin yanında şehirler arası rekabet de büyük önem kazandı. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri için yerel yönetimlere ve şehirlerimize büyük görev düşüyor. AK Partili belediyeler olarak sorumluğumuzun farkında olarak çalışmaya devam ediyoruz. 2004 yılında başlayan yeni belediyecilik döneminde AK Partili belediyelerimiz adeta destanlar yazmıştır. Beldelerimizden Büyükşehir’e kadar tüm belediyelerimiz sorumluluğunun farkında olarak çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir. AK Parti belediyeciliğin okulu durumundadır. Belediyelerimize ve şehirlerimize Sayın Cumhurbaşkanımız riyasetinde verilen destek nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Hükümetimiz son olarak çıkardığı taşeron yasasında da belediyelerimiz il ilgili çözümler üretilmiştir. Bu konuda ad Sayın Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Şehirlerimiz Türkiye’nin gelişiminin vitrini, aynası konumundadır. 2019 yılında belediye başkanları olarak sorumluğumuzu yerine getireceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Toplantının belediye çalışmaları açısından önemli olduğunu, yeni fikirlere vesile olacağını biliyor, toplantıyı Konya’da tertip eden Genel Başkan Yardımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, 2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemize önemli bir sıçrama kazandıracağını belirterek, aynı sıçramayı belediyelerde de gerçekleştirmek adına çalışmaların yerel yönetimlerde de sürdürüldüğünü dile getirdi. Toplantının Konya’da organize edilmesi nedeniyle teşekkür eden Angı, “Duyduğumuz heyecanı sahaya yansıtacağız. Seçimlerde yerel yönetimler ve teşkilatlar el ele gönül gönüle büyük başarılara imza atmayı diliyorum” diye konuştu. 

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş de toplantının amacını anlatarak program hakkında bilgi verdi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILDI 

AK Parti Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı kapsamında belediye başkanları arasında tecrübe paylaşımı programı da yapıldı. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’in performans sistemini açıkladığı programda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Eskişehir Mihalgazi İlçe Belediye Başkanı Zeynep Akgün ve Niğde Altunhisar Karakapı Belde Belediye Başkanı Kamil Demiralp yaptıkları çalışmalardan örnekleri dile getirdi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim