15 ilde seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme takvimini açıkladı. 31 il ile başlayan seyahat yasağı kademeli olarak 15 büyükşehire kadar düşürülmüştü. Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin ne zaman serbest bırakılacağı merak ediliyor. İşte 15 ilde seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

15 İLDE SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN SONA ERECEK?

İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasının uzatıldığına ilişkin ek genelge gönderildi. Genelgeye göre, 14 büyükşehir ile Zonguldak'a kara, hava ve deniz yolu ile giriş çıkışın durdurulmasına ilişkin karar 15 gün daha uygulanacak.

Genelgeye göre, 20 Mayıs-3 Haziran'da devam edecek 15 ile yönelik seyahat kısıtlamasına uymayanlara idari para cezası verilecek.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAĞI HANGİ İLLERDE DEVAM EDİYOR?

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek

SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR?

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

SEYAHAT İZİN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim