Ümmet (34) ve Mehrika Öksüzoğlu (32) çifti 12 yıl önce evlendi. Çocuk sahibiolamayan çift, evliliklerinden iki yıl sonra, belirli aralıklarla 3 kez tüpbebek, 2 kez de aşılama yöntemi denedi. İlaç tedavisinden de bugüne kadar birsonuç alamayan çiftin, biri 3,5, diğeri de 3 aylıkken iki bebekleri annekarnında yaşamını yitirdi. Yaklaşık 2 yıl önce gittikleri Konya Eurofertil TüpBebek Merkezi'nde çifte genetik tüp bebek tedavisi uygulandı. Alınan tümkromozomlar genetik taraması yapıldıktan sonra, kusurlu embriyolar ayıklandı.Evliliklerinden 12 yıl sonra Öksüzoğlu çifti, şimdi 11 aylık olan çocuklarıMürsel ile evlat hasretini dindirdi.

ÇOCUK UMUTLARI TÜKENMİŞTİ
Mehrika Öksüzoğlu yaptığı açıklamada, yıllarca çocuk sahibi olamamanınkendilerini çok üzdüğünü söyledi. Denedikleri tüm yöntemlere rağmen hasretiniçektikleri bebeklerini bir türlü kucaklarına alamadıklarını belirten Öksüzoğlu,denenen son yöntemle hamile kaldığını öğrendiğinde çok sevindiğini dilegetirdi. ''Ancak korkum sevincimi bastırdı'' diyen Öksüzoğlu, ''Çünkü 2 kezhamile kalıp çocuklarımı düşürdüm. Sağlıklı gebelik geçirmek için çok çaba sarfettim. Oğlum karnımda kıpırdanmaya başlayınca ve karnım büyüyünce korkum yavaşyavaş azaldı. Şimdi çok mutluyum'' diye konuştu. Ümmet Öksüzoğlu da tümyöntemlere rağmen çocuk sahibi olamayınca eşiyle birbirlerine destekolduklarını kaydetti. Eşinin hamile olduğunu öğrendiğinde daha önce yaşananüzücü durumların tekrarlanmaması için çok dikkatli olduklarını anlatanÖksüzoğlu, doğum yaklaştıkça günlerin bir türlü geçmediğini belirtti.
EMBRİYOLAR TEK TEK AYIKLANDI
Hastanenin Medikal Direktörü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. FuatAli, denenen yöntemler sonrası çocukları ya karnında ölen ya da düşük yapançiftin genetik yapılarının normal olduğunu belirlediklerini dile getirdi. Çifttenalınan tüm kromozomlar genetik taraması yapıldıktan sonra kusurlu embriyolarınayıklandığına dikkati çeken Ali, şunları kaydetti: ''Genetik kusuru bulunan,düşük olma ve sakat doğma ihtimali olan bebekler ana rahmine yerleştirilmedentespit edildi. Uygulanan genetik tüp bebek tedavisi sayesinde çift, 12 yılsonra çocuklarını kucaklarına aldı. Kadın; çocuklarını, gelişemediği için hepkaybediyordu. Biz genetik tüp bebek yöntemi sayesinde bu durumun önüne geçtik.Çiftin şimdi sağlıklı bir bebekleri var.''

AA


Editör: TE Bilişim