İmralı’da avukatları ile yaptığı görüşmeler mahkeme kararı ile kayda alınan Abdullah Öcalan’ın, Ergenekon Terör Örgütü, Turgut Özal’ın ölümü ve Ergenekon’un eylemleri hakkında önemli itiraflarda bulunduğu ortaya çıktı.

Öcalan, Ergenekon davasında tutuklananların açığa çıkmış basit kişilikler olduğunu belirterek, “Asıl gövde dışarıdadır ve eylem halindedir” dedi.

MAHKEME KARARIYLA KAYDA ALINDI

KCK soruşturması kapsamında; avukatların İmralı Cezaevi’nde yatmakta olan PKK/KONGRA-GEL terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme yaptıkları ve PKK/KONGRA-GEL terör örgütü ile örgüt elebaşı Abdullah Öcalan arasında iletişimi sağlayarak “kuryelik” yaptıkları, bu suretle terör örgütünün varlılığını devam ettirebilmesi için örgüt mensuplarının yönlendirilmesinde, örgütün stratejisini belirlemesinde bilerek ve isteyerek görev aldıkları belirtilen avukatların faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve şüphelilerin birlikteliklerini ortaya koymak, örgütün suç delillerini saptamak ve faaliyetlerini daha detaylı delillendirilebilmesi için teknik araçla izleme yapılmasına ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuru yapıldı.

O dönemde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı olan Mehmet Karababa; Abdullah Öcalan’ın avukatlarının kamuya açık yerlerdeki faaliyetlerinin ve iş yerlerinin teknik araçlarla izlenmesi, gizli olarak ses ve görüntü kayda alınmasına karar verdi. İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmeler, mahkeme kararıyla kayda alındı.
Abdullah Öcalan, avukatlarına şu açıklamada bulunmuş:

PKK’YI KULLANMAK İSTEDİĞİ ÇOK AÇIK

“PKK içinde de o dörtlü çete mete tahlillerini bunun için yaptım. Biz daha 80 yılındaki şeyleri bile tam çözmüş değiliz. PKK biraz bu konuda fazla çözümü derinleştirmiyor veya ben bilmiyorum. Bu Ergenekon denilen veya JİTEM denilen şeyin bu yöntemlerle PKK’yı kullanmak istediği çok açık bu böyle…”

“ERGENEKON’DA ASIL GÖVDE DIŞARIDA”

“Bu bir çete öyle bu Ergenekon mergenekon dediğin onlar açığa çıkmış bilmem basit kişilikler yani ama asıl gövde dışarıdadır ve eylem halindedir”

“BENİMLE GÖRÜŞME OLACAĞI GÜNDÜR ÖZAL’IN ÖLDÜĞÜ GÜN”

“Korkut Özal, ‘Ağabeyim kesinlikle öldürüldü’ diyor. ‘Şüphem yok, kesin bilgi’ dedi, yani ‘Kesin kanaat’ dedi, bugün. Çok yaşlı, ölümüne yakın konuşuyor, daha önce korkuyordu bunu söylemeyi. Ölümüne yakın günlerde konuşuyor, artık ölüme şey yok yani korkmaya gerek yok. ‘Kesin’ diyor ‘Öldürüldü’ diyor. ‘Abim zehirlendi veya öldürüldü’ Şimdi ‘Dış güçlerin’ diyor ‘Türkiye’deki işbirlikçileriyle birlikte yapıldı bu’. Ben de bu teoriyi ilk defa ben ileri sürdüm biliyorsunuz. Kaldı ki, benimle görüşme olacağı gündür Özal’ın öldüğü gün. Yani iki gün daha yaşasaydı diyalog başlayacaktı bu konu çok önemli…”

“SAVCI GELSEYDİ, UZUN UZUN ANLATABİLİRDİM”

“En son bu Ergenekon’a kadar. Bu Ergenekon hani benim savunmalarımı da savcı almış biliyorsunuz herhalde bütün şeylerimi. He siz bu konuşmalarımı savcı gelseydi bunları ben uzun uzun anlatabilirdim ama madem bu konuşmalarımı alıyor biraz ona da yardımcı olmak için bu konuşmayı yapıyorum. Çünkü savcı incelemeye almış. Ve ben askeri savcıya da bunu söyledim.”

“DEV-SOL ŞU BU BUNLAR HEPSİ GLADYO’NUN PARÇASI”

“O Ergenekon o Silivri’dekiler değil ki. Ergenekon dışarıda büyük. (…) Şimdi sol uyutulmuş şu anda o Dev-Yol, Dev-Sol şu bu bunlar hepsi Gladyo’nun parçası haline gelmişler işte Ergenekon’da hepsinin maskesi düşüyor.”

“SAVCI BURAYA GELSİN BEN HEPSİNİ SAVCIYA ANLATAYIM”

“Yüzlerce insan öldürttü Bucaklar, hatta Bodrum modrumlarda özel köyler möyler emirlerine verilmiş. Halen kimse üzerlerine yaklaşamıyor. Bunun nedenleri var savcı bilsin. Savcı buraya gelsin ben hepsini savcıya anlatayım. Ben Ergenekon değilim, Ergenekon’un bütün numaralarını savcıya ben açıklayabilirim. Benim adıma savcıya da böyle bir mektup yollayabilirsiniz (…) Yani Apo Ergenekoncu mu değil ben Ergenekoncu değilim. Ergenekon’un bütün oyunlarım biliyorum. Bu PKK’da kadın çoluk çocuk PKK içine geldiler örgütlendiler. Onları da ben savcıya anlatayım. Savcı gelsin. Kaldı ki buraya askeri savcı geldi. ‘Doğan Güreş’e’ dedi ‘siz mi suikast düzenlediniz?’ ‘Hayır’ dedim ‘Düzenleseydik ben söylerdim’ dedim. ‘Yaşar Büyükanıt’a siz mi suikast düzenlediniz?’ ‘Hayır Yaşar Büyükanıt’a ben suikast düzenlemedim, düzenleseydim söylerdim haberim bile yok. Ama PKK adına bazıları düzenlemiş’. Hiçbirisi bu konuları deşmek istemiyor benim adıma bunları açıklayın. Hatta bu son Ankara’daki o büyük bombalama oldu ya o da öyle yani o da bu Başbuğ ile şeye Yaşar Büyükanıt’a. İkisi herhalde arabadaydı. PKK değil PKK adına üslenildi şey edildi ama PKK sızma. Buna benzer birçok şey daha var. Tansu Çiller’e de düzenlenmek istendi ben ona da onayımı vermedim. Kaldı ki Sabancı suikastını yapanın onlar olduğu açıklanmıştır. Buna benzer bir çok şey var fazla şeyetmeyeyim. Savcı dürüstse kendine güveniyorsa gelsin bunları bol bol tartışalım kendisiyle. Böyle bir açıklama yollarsınız yani. Bu Genelkurmay da kendine bildirsin yani ben şeyetmiyorum MİT de Milli İstihbarat da bildirsin. Şimdi o iki şeyi de böyle anlatıyorum. Aslında şeyler oldukça karmaşık.”

“ERGENEKON ÇETESİ, MUSTAFA KEMAL ÜZERİNDEN OYNUYOR”

“Mustafa Kemal üzerinden oyun oynayan bir çete var. Aynı bugünkü Ergenekon çetesi gibi. Şimdi bu çete deyip geçmeyin. Bu çok büyük bir olay, Yani yüz yıldır ünü var. Gerçi, şimdi yüz yıl demeye başladı millet değil mi? Ee o cümle, o benim tezimdir. Yani bu ülke Ergenekonu öğrenmek istiyorsa en az 1906’dan alıp günümüze kadar getirecek. Çete denen şey o zaman başladı. Hatta, Sultan Abdülaziz’in şeyden indirilip, hala karanlıkta, intihar mı etti öldürüldü mü? 1876 da. O günden beri geliyor bu çeteleşme, yani bunu bilmek, ama bizi ilgilendiren yönü, 2006’dan itibaren İttihatçıların devlet içinde çete tipi bir örgütlenmeyi derinleştirerek günümüze kadar getirmeleri. Bu önemli. Şimdi işler ortaya doğru kayıyor. Şimdi, tabii biz tanımı yapacak değiliz.”

“ÖZAL’IN TASFİYESİ SADECE CİNAYET DEĞİL”

“Özal’ın bence hazırlıksız, donanımsız girmesi kendi tasfiyesi ile sonuçlandı. Hem partisi elden gitti. Hem hayatından oldu. Ve bunu da şey eden bildiğiniz gibi JİTEM’dir. yani. Esas tasfiye eden yani ve bu örgüt çok güçlüdür. Hala bu örgüt, varlığını da koruyor. Ergenekon da kısmen yargılanıyor. Ama Özal›ın tasfiyesini şey eden güç, üzerine kimsenin de gideceğini sanmıyorum. Fakat Özal›ı tasfiye eden gücün üzerine gidilmedikçe gerek Ergenekon, gerek bilmem şu, benzeri şeyler göz boyamaktan öteye bir amaç taşımaz. Yani, Türkiye›de gerçek bir demokrasiyi önleyen gücü, kim olduğu açığa çıkmaz. Bu önemlidir. Dolayısıyla, demokrasinin önündeki en temel engel, ancak Özal›ın tasfiyesi ki sadece cinayet değil. Suikast ve ölümü değil. Partiden tasfiye edilmesi, ANAP›ın işte tasfiyesi de dahil, o süreçlerin hepsi aydınlatılmadan, AKP’nin demokrat olup olmadığı anlaşılamaz. Daha sonraki süreçte anlaşılamaz. (…) Bütün bu darbe şeylerinin altında Amerika vardır.”

“SİLİVRİ’DEKİLER DEŞİFRE OLMUŞ KESİMDİR”

“Ergenekon diyelim artık buna yani Ergenekon ama bu Silivri’deki Ergenekon değil bana göre o Ergenekon daha kapsamlı bir şeydir bu Silivridekiler bence deşifre olmuş kesimidir (…) Ergenekon var dışarıdaki gücü bir numara hala tutuklanmadı biliyorsunuz bir numara hala tüm duruma hakim bunu tarihi bir açıklama olarak belirtiyorum hükümetin de üstündedir.
Editör: TE Bilişim