GÜLMEK SANA YAKIŞIYOR “AYKUT KOCAMAN”

Tribünleri gördüğümüzde  Şampiyonlar Liginde bir maç mı oynanacak ? diye düşündük!  Her yer yeşil-beyaz  yürekler heyecanla çarpıyor,   Avrupa heyecanı adrenalini yükseltiyor!  Galatasaray'ın taze cezası umutları biraz daha artırıyor!” Ya nasip”  deyip maça başlıyoruz. Hafta sonu oynanan maçın ardından merak ettiğimiz soru nihayet maça 1 saat kala listeler elimize geldiğinde açıklığa kavuştu.  İlginçtir her iki teknik adamda sağ savunmacısını, sol savunmacısını ve kalecisini rotasyonda ortak olarak değiştirmişti.   Beşiktaş'ın geri kalanı ideal kadrosu olarak göze çarparken, Torku Konyaspor da ise Ömer Ali sağ savunmaya çekilmiş, İki ön liberonun savunmaya dönük olanı Volkan, hücuma dönük olanı Ali Çamdalı, Holmen forvet arkasında, solda Meha sağda M'Bamba forvette ise Rangelov var!

Dedik ya Beşiktaş ideale yakın bir kadro ile sahada, baskı kurup pozisyon arayacaklar!  İlk 10 dakika Torku Konyaspor'un pasla çıkmasına izin vermiyorlar ancak ; kaleye attıkları etkili bir şutları da yok!  Özellikle kanatlara top geldiğinde Quaresma  ve Gökhan'a top geldiğinde kademeli savunma  rakibin etkili driplinglerini engelliyor.

Burada Tosiç ile Serdar Kurtuluş'un oynaması bir avantaj aslında çünkü ikisi de savunmacı bekler, anlayacağınız kanat  oyuncuları topu ayağına aldığında kademe de varsa  alternatif bulunamadığından top tekrar orta saha oyuncularına çevriliyor!. Oyunu bir satranç gibi düşünürsek  Aykut Kocaman bir hamle önde,  devreye 0-0  yada sürpriz bir golle girmek en büyük  arzusu!

Tosiç ile girilen bir gol pozisyonu hemen peşinden Ragelov'un altı pası içine çıkardığı topa yanlış koşu yapan Holmen'in kaçırdığı gol devreye tabelayı 0-0 olarak taşıyor!Gökhan Töre, Kerim Frei değişikliği Beşiktaş'a  bir şey kazandırmadı, Quaresma'nın sağ kanattaki etkinliği  10 dk kadar sürüyor sonra yine aynı tas aynı hamam!   Torku Konyaspor'un alan bırakmayan oyunu, topu gören oyuncunun hemen baskısı ve  saha içi yerleşimi Beşiktaş'ı kilitliyor!Görünen o ki Torku Konyaspor Beşiktaş'a pozisyon vermek istemiyor ama  kendisi de pozisyona giremiyor!.  Savunma dörtlüsü muazzam oynuyor, maç tahtasına sağ kanat yazılan ama aslında çoklu orta saha savunmasının sağ içinde oynayan M Bamba , ön libero  Volkan savunmada dikkatli ama hücuma çıkan paslarda başarısız bu topun ve takım savunmasının biraz öne taşınmasını engelliyor!   Ama ziyanı  yok  skor 0-0!Son 10 dakika Beşiktaş sıkıştırmaya başladı  Atiba'nın  kafası Kaya da kaldı. Özellikle Meha'nın yorulmasıyla M. Uslu yalnız kalmaya başladı, Quaresma  yalnız kalan Uslu'yu zorlayan ataklar geliştiriyor ve ortalar yapıyor!  Yorulan orta saha oyuncularımız gereksiz şekilde savunmanın içine giriyor Torku Konyaspor da!  Savunma da otomatik olarak ceza alanı çizgisine çekiliyor! Bu riskli  yerleşim aslında hiçbir antrenörün kabul edebileceği bir tercih değil!  Ama psikolojik olarak oluşan bu durum ceza olarak geri dönmüyor Torku Konyaspor'a.Öne çıkan Beşiktaş takımı geri dönüşlerde eksik yakalanıyor, 85. Dakikada Meha fişi çekiyor ve Beşiktaş'ın hayat ile ilişkisini kesiyor!. Sizlerle bir tespitimi paylaşmak isterim, Beşiktaş takımının büyük umutlarla kadrosuna kattığı stoper Marcello ligimiz için ağır bir oyuncu, zamanla göreceksiniz bu ağırlığının faturasını Beşiktaş takımı ödeyecek! Avrupa da miladını doldurmuş  bu oyuncunun alternatifinin de olmaması ayrı bir handikap..Kaleci Boyko'ya gelecek olursak işi zor gözüküyor,  önünde oynayan 4'lü savunma ile ilk defa birlikte oluyor! Tedirgin görüntüsü yanı sıra hataları getiriyor! Kalecilerin hatalarının telafisi yoktur ve hafızalarda en çok bu hatalar yer eder!  Aslında şansı şu aralar Tolga'nın iyi oynaması, Boyko için bir avantaj! Kötü kaleci olduğunu söyleyemem ama takımla birlikte bir kamp dönemi yaşaması gerektiğini düşünüyorum!

 

Yazımın başında Şampiyonlar Ligi maçı gibi demiştim, eksik olan sadece Şampiyonlar Ligi cıngılıydı! Hele 42. Dakikadaki görüntü ve ambiyans  çok güzeldi! Ligimizde şampiyonluklar yaşayan takımların 15.000'lere oynadığı günümüzde  açık kanaldan yayın olmasına rağmen  42.000 kişiye oynamak tutkunun adresini veriyor!  Şimdi sırada FENERBAHÇE maçları var, ne olur bilinmez ama rabbim “YÜRÜ YA KONYA”  dedi! Haydi hayırlısı!.