C vitamini vücudumuzda üretilmeyen bir vitamin oluğundan dışarıdan alınması gereken bir vitamindir. Turunçgiller ve yeşil sebzelerin bolca bulunduğu bir diyet C vitamini için iyi bir kaynaktır. Uygunsuz tarım uygulamaları, işlenmiş ve rafine gıdaların tüketilmesi gibi nedenlerle, gıdaların besleyicilik değerinin düşmesi, tüm diğer vitamin ve mineralde olduğu gibi, C vitamininin de besinlerden sağlanmasını giderek zorlaştırmaktadır. Bu nedenle günümüzde, birçoğumuz için C vitamininin takviye olarak alınması ihtiyacı doğmuştur.

C vitamini vücudumuzda birçok sistemin doğru ve sağlıklı işleyebilmesi için önemli bir faktördür. Antioksidan etkileri ile oksijen radikallerinin hücrelerimize zarar vermesini engeller.

Özellikle sigara içenlerin, ağır stres altında olanların, hava kirliliğinin nispeten daha fala olduğu büyük şehirlerde yaşayanların vücutlarında oksijen radikali yükü fazladır. Oksijen radikalleri hücrelerimizin yapısını bozarak, kronik hastalıkların oluşması için zemin hazırlar. Dışarıdan aldığımız antioksidan destekler, oksijen radikallerini süpürerek hücrelerimizi korur.

C vitamini ayrıca bağışıklık sisteminin yeterli çalışmasına katkı sağlar. Bu sayede dışarıdan gelecek mikroorganizmalara karşı direncimizin artmasını destekler.

C vitamininin eksikliğinde enfeksiyonlara karşı vücut direnci azalır, eklem ve diş eti problemleri, yara iyileşmesinin gecikmesi, iştahsızlık gibi problemler ortaya çıkar.

C vitamini Her yaş dönemi için sağlığa destek veren bir vitamindir. Suda eriyen bir vitamin olduğundan fazlası idrarla atılarak vücuttan temizlenir. Ancak yine de belirlenmiş günlük ihtiyacın çok üzerinde kullanmamak gerekir.

Özellikle bağışıklık sistemi fonksiyonlarını desteklemek üzere C vitamininin Çinko ile birlikte kullanılması önerilir.

Sağlıklı bir yaşam ve güçlü bir bağışıklık sistemi için yalnızca C vitamini ve Çinko değil, tüm vitamin ve minerallerin yeterli miktarda alınması gerekir.