Teknolojiye bağlı olarak dijital alanda sürekli gelişmeye başladı. 

Dijital teknolojinin gelişimi grafik konusunu daha çok ön planda çıkarıyor. 

Fakat genelde grafik alanı ile bu alanda çalışan grafiker karıştırılıyor. 

Grafiğin bir çok anlamı vardır aslında ben size bilişimdeki anlamını anlatacağım  Design sözcüğü Latince kökenli 'designare'den türemiştir; anlamı 'bir şeye işaret etmektir'. Etimolojik anlamda, uzakta olan bir şey işaret edilebilir; piktoral anlamda 'de-sign' birden fazla şeyin olduğu ortamda, yalnızca tek bir şeyi işaret edebilir. Ruhani anlamda ise 'aklın gözü' betimlemesiyle; sözcüğün yoğun bir arınmadan geçtiği hissedilir.

Tasarlamak sözcüğü ile de; işaretlemek, iz bırakmak, not etmek, altını çizmek, damga vurmak, özgün olmak, biricik ve tek olmak, belirginleştirmek, ayrıştırmak eylemleri vurgulanır. Grafik Tasarım en kısa tanımıyla, resmin stilize edilmiş halidir. Dolayısıyle desen bilgisi gerektirir.

Grafik tasarım; bir mesajı iletmek için metnin ve görsellerin algilanabilir ve gorulebilir bir düzlemde organize edilmesidir. Baskı, ekran, hareketli film, animasyon, iç mimari, paketleme gibi birçok ortamda uygulanabilir. Temel ilkeleri hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritm, ve birliktir.

Grafiker nedir?

Grafik tasarımcıdır. Grafik tasarımcısının grafik sanatları bilmesi yani sanatçı olması gerekir. Güzel Sanatlar meslek grubu içinde Müzisyen, Besteci, Yazar veya Ressam gibi sanatçıdır. Fikir ve Sanat Eseri Kanuna göre Grafik Tasarım eseri sahibidir. Grafik tasarım üzerinde çalışıp 2 yıllık yüksekokul okuyanlara “Grafiker”, 4 yıllık lisans eğitimi yapanlara “Tasarımcı” denir.

Sanat görsel ve fonatik olarak ikiye ayrılır. Müzik, şiir gibi sanatlara fonatik sanatlar denir. Resim, Heykel, Grafik Tasarım ve El Sanatları gibi sanatlara da görsel ya da plastik sanatlar denir. Bu nedenledir ki grafik eğitimi güzel sanatlar dallarının içerisinde bir sanat dalı olarak yerini almıştır.

Saygılarımla...