Türkiye 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini Pazar günü yapılan seçimlerle tamamladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da tamamlandı.

Siyasi Partiler ve adaylar yoğun seçim döneminde mesai harcadı. Konya’da seçime katılan siyasi partiler ve adaylar centilmen bir seçim süreci geçirdiler. Öncelikle seçim sürecinde dostane ve centilmence seçim çalışması yürüten tüm siyasi parti adaylarına teşekkür ediyorum. 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Konya'da sandıklar AK Parti oylarıyla patladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehirler arasında en yüksek oy oranına ulaşan belediye başkanı oldu. Altay'ın oy oranı yüzde 71'e ulaştı. 

Konya merkez ilçelerde de Cumhur İttifakı AK Parti adayları çok yüksek oy oranlarıyla seçildi. Karatay'da Hasan Kılca yüzde 76,87, Meram'da Mustafa Kavuş yüzde 71.42, Selçuklu'da ise Ahmet Pekyatırmacı da 67.44 oranında oy aldı. Konya Merkez ve ilçelerde seçmenler Cumhur İttifakına büyük destek verdi. Konyalılar Cumhur İttifakına sahip çıktı.

Yeni dönemde Konyalılar başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş’dan  mevcut hizmetlerin devamını, Konya’ya işgücünü artılacak, ekonomisine değer katacak projeler ve yatırımların yapılmasını istiyor. İnanıyorum ki göreve gelen başkanlarımız Başkan Uğur İbrahim Altay önderliğinde güzel projeler yapılacağına, yeni dönemde vatandaşların talep ve isteklerini dinleyeceklerini inanıyorum. Özellikle şunu belirtmeden geçmek istemiyorum seçim günü belediye başkanı olarak Konya Merkez’e belediye başkanı seçilen belediye başkanlarımız vatandaşların fotoğraf çekilme istediğini kırmayarak her vatandaşla fotoğraf çekilerek gönülleri kazandılar. 

31 Mart Akşamı görevimiz gereği uzun mesai dönemi geçirdik. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinde seçim sonuçların belli olmasından yana AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşların yanında, MHP’ye gönül vermiş vatandaşlar SKM önünde dikkatli bir şekilde seçim sonuçlarını takip etti. Cumhur İttifakı tarafları sonuçların belli olmasının ardından Konyalıların önüne çıkarak Cumhur İttifakına destek veren Konyalılara teşekkür ederek, dosta düşmana güçlü bir mesaj verdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Cumhur İttifakı ile ilgili sık sık şu cümleleri dile getiriyordu, "Cumhur İttifakı pazara kadar değil, mezara kadar" sözünün haklılığını gösterdi.  

Yeni dönemde Konya merkez ve ilçelerini yönetecek başkanlardan bir ricam var; Yeni dönemde Konya’ya başkanlarımız hizmet ederken oda başkanları, meslek odaları, gazeteciler ve halktan gelen talep ve istekleri dinlemelerini,  Konya için  her meslekten proje ekibinin oluşturulması ve bu kapsamda Konya için projeler üretilmesinin Konya için önemli olacağına inanıyorum.

Ülkemizdeki refah ve huzur ortamının istikrarlı bir şekilde devam etmesi ve halka dokunan hizmetler sunması açısından önemli olan yerel seçim sonuçlarının milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum

Selam ve dua ile