Konya 5 Kasım 2018 tarihinde Cüneyit Orhan Toprak’ın valilik kararnamesi ile Hakkari’den Konya’ya atanmasıyla birlikte yeni bir valiye kavuştu. Konya Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Konya’da göreve başladığı günden bu yana Konya’yı ilgilendiren meseleleri yakından takip ediyor. Sayın Valimiz, Konyalı esnaflarla ve Konyalı her kesimden vatandaşla mesai saatleri uygun olduğu zamanlarda bir araya gelerek onları dinliyor, sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Bu uygulama vali ile vatandaşın iç içe olması sebebiyle oldukça beğeniliyor. Özellikle Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Konya projelerini ve çalışmalarını yakından takip ediyor ve süreçleri hızlandırıyor. Valimiz her kesimden vatandaşla adeta bire bir iletişim halinde bir devlet adamı.

Sayın Valimizin özellikle Konya’da bulunan hastanelerde yatan hastaları ziyaret ederek onların sağlık durumları hakkında bilgi alması ve onlara bu ziyaretler ile moral vermesi oldukça güzel bir davranış. Sayın Valimiz spora ve araştırmalara da önem veriyor. Özellikle şehrimizde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri kapsamında açılış programının ardından Sayın Valimiz stantları ziyaret ederek, hem kitapları inceledi, hem de okumak için kitap aldı. Yine Valimiz, Konya Kitap Günleri kapsamında fuara gelen öğrenci ve vatandaşlarla sohbet ederek onların fotoğraf isteklerini geri çevirmedi.

Özellikle Sayın Valimizin Konya’da görev yapan genç basın mensuplarına göstermiş olduğu ilgi ve yaklaşım da oldukça iyi. Sektörde görev yapan bir basın mensubu olarak Sayın Valimize Konya basınına göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim başta Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak olmak üzere şehrimizi yöneten tüm idarecilerimizin yar ve yardımcısı olsun. Baki selamlar…