Süper ligin 20. haftasında sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak ilerleyen haftalarda bu yarışın dışında kalan Galatasaray ile deplasmanda karşılaştık. Her fırsatta Galatasaraylı yönetici ve futbolcular kendilerinin hala bu yarışın içinde olduğunu söylüyorlar. O zaman ben de diyorum ki Galatasaray'ın ne kadar şampiyonluk iddiası varsa Konyasporumuzun da en az onlar kadar şampiyonluk şansı var. Benden 1 puan yukarıdaysan ve şampiyonluk lafını söyleyebiliyorsan benim sesim senden çok daha gür çıkar. 

****

Öncelikle verdiği mücadeleden dolayı futbolcularımızı ve Aykut Kocaman'ı canı gönülden tebrik ediyorum. Kadro kalitesine göre yapabileceğinin en iyisini yapan bir takımımız var. İkinci yarıdaki gol orucumuz devam ediyor. Yemiyoruz. Rakibe kolay kolay pozisyon vermiyoruz. Ve bunun karşılığını da puan yada puanlar olarak alıyoruz. 

****

Puan durumuna bakanların  Konyasporumuzun sıralamadaki yerini görüp gururlanmaması mümkün değil. Tam tamına 20 hafta geride kalmış. Zirveyi zorlayan bir takım. Bununla birlikte Türkiye kupasında son sekize kalmış bir takım taraftarının gururlanmak en büyük hakkıdır. Buna rağmen eksiklerimiz var. Her ne kadar lig tarihimizin en başarılı sezonunu geçirsek te hatalarımızı görmek ve gereken önlemleri almak hem bu sene için hem de sonraki sezonlar için menfaatimize olur. Bu karşılaşmada bir kez daha gördük ki kesinlikle üretken bir takım değiliz. Ofans olarak çok yetersiziz. Tehlikeli bölgede final paslarını yapacak kaliteli ayaklara sahip değiliz. Bu yüzden rakip kalede duran top haricinde etkili olamıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen inanılmaz bir savunma anlayışıyla rakip takımlara fırsat vermiyoruz. Bir şekilde de golü bulup puanları topluyoruz. Şu bir gerçekki bizi yenmek hakikaten zor. Oyunu tuttuğumuz sürece her maçı kazanabiliriz. 

***

Beni en fazla tedirgin eden konu kırılgan bir yapımızın olması. Kalemizde golü görüp geriye düştüğümüz zaman toparlamamız çok zor. Zaten kaybettiğimiz 5 maçın 3'ünde 4'er gol yememizde bu tespitin ispatı.Keşke Bajic ve Rangelov'un yerine hızlı ve son vuruşu etkili oyuncularının olsaydı. O zaman belki şu anki oyun felsefemizi uygulamakta zorlanabilirdik. Ama ofans olarak ta çok daha aktif bir Konyaspor izlerdik. 

MAÇTAN NOTLAR

Gelelim maçın değerlendirmesine. Yetmişinci dakikaya kadar Galatasaraya nefes aldırmadık desek yalan söylemiş olmayız. Özellikle ilk yarıda rakip oyuncular ceza alanımıza bile giremedi. Ön alanda yaptığımız baskı ile rakibin pas yollarını tamamen kapattık. Sahada istediğini yapan ve oyununu rakibe kabul ettiren takım Konyaspor'du. Eğer ofans olarak etkili ayaklara sahip olsaydık ilk yarıda Galatasaray'ın fişini çekebilirdik. Meha ve Holmen ile yakaladığımız pozisyonlarda gölü bulamadık. Bunların haricinde veremediğimiz son paslar nedeniyle en az 3 tehlikeli atağımızı neticelendiremedik. Sağlık olsun.

****

Yetmişten sonra ise rakip üstümüzde büyük baskı kurdu. Baskıyı kırıp, hakimiyeti tekrar ele geçirecek oyuncu takviyesi de yapılamayınca kalemizde tehlikeler yaşadık. Neticede bir şekilde kalemizi gole kapatarak zorlu İstanbul deplasmanından 1 puanla döndük. Yeni transferlerimiz Douglas ve Skubic'i beğendim. Douglas ilk maçı olmasına rağmen oldukça iyiydi. Meha ise etkisiz oyununa devam ediyor. Ayağında topu çok oyalıyor. Kaptırdığı toplar başımıza iş açabilir. Maçın kahramanı hiç şüphesiz Vukovic. Süper ligin en başarılı stoperlerinden. 

****

Şimdi Konyaspor'a gönül veren bütün taraftarlar puan durumuna bakalım. Yüzümüzdeki eşsiz tebessümün sebebi olan oyuncularımıza ve teknik heyetimize teşekkür edelim.  Hafta içinde Türkiye kupasında çeyrek finalinin ilk maçında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacağız. Maçın zorluğundan bahsetmemize gerek yok. Rövanş için avantajlı bir skorla dönmeleri için takımımıza başarılar diliyorum. Yine hafta sonu iç sahada karşılaşacağımız Osmanlıspor karşılaşması da bizim için çok zor geçmeye aday. Sahip olduğu 25 puanın 15'ini deplasmanda toplamış bir takım. Yani tam bir deplasman takımı. Çok dikkat etmemiz gerektiğini söylememe gerek yok. Bu zorlu iki maçtada takımımıza sonsuz başarılar diliyorum. Her zaman ve daima KONYASPOR.