Şeker-İş Sendikası, çalışma hayatında sektörü ileriki yıllarda olumsuz etkilemesi muhtemel bir takım sorunları çözmek ve yeni çıkış yolları bulmak üzere uzmanların katılımıyla Konya’da ‘Değişen Dünya Dönüşen Çalışan’ konulu çalıştay düzenleyecek. Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Antalya'da düzenlenen 7. Geleneksel Medya Buluşması'nda konuştu. Burada ‘Değişen Dünya Dönüşen Çalışan’ konulu çalıştayın 24 Kasım’da düzenleneceğini açıklayan Gök, “İklim krizini sırf musluk suyunu israf etmeye, A sınıfı enerji beyaz eşya kullanmaya ya da tasarruflu ampullerle sarfiyatı en aza indirgemeye bağlamak mücadele yöntemlerinin ana ilkeleriyle çok da fazla bağdaşmamaktadır.  Kimsenin geride bırakılmaması temelinde, Dünya’nın sağlığı için karbon ekonomisinden çıkıyorsak, bu dönüşümün yükünü çalışanlar üzerinde bırakmamak gerekiyor” dedi.

5-2-61

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ARTIK KABUL GÖRMÜŞ BİR GERÇEK

Başkan İsa Gök, “Yeri geldiğinde bu görevlerini yerine getirirken, kimi zaman sınır ötesinde yaşanan savaş ortamında bir kurşunun, kimi zaman bir trafik kazasının, kimi zaman da zorlu mevsim koşullarının kurbanı oldunuz. Türkiye’nin geleceğini şekillendirirken basın mensuplarına her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu da ayrıca vurgulamak isterim. Bugün iklim değişikliği olgusu bütün azameti ve vahametiyle artık kabul görmüş bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır

İklim krizini sırf musluk suyunu israf etmeye, A sınıfı enerji beyaz eşya kullanmaya ya da tasarruflu ampullerle sarfiyatı en aza indirgemeye bağlamak mücadele yöntemlerinin ana ilkeleriyle çok da fazla bağdaşmamaktadır.

Kimsenin geride bırakılmaması temelinde, Dünya’nın sağlığı için karbon ekonomisinden çıkıyorsak, bu dönüşümün yükünü çalışanlar üzerinde bırakmamak gerekiyor.  Peki bu nasıl olacak? Bu sorunun cevabı da adil dönüşüm kavramı çerçevesinde üretilecek cevaplara bağlıdır. Yaklaşık 1,2 milyar işin, bir diğer deyişle, dünya istihdamının yüzde 40’nın sağlıklı ve istikrarlı bir çevreye doğrudan bağlı olduğunu ve işlerin sürdürülemeyeceğini unutmamak gerektir” dedi.

Konya'da üretiliyor! 52 ülkeye ihraç ediliyor Konya'da üretiliyor! 52 ülkeye ihraç ediliyor

5-3-62

ÇAĞIN ŞARTLARINA UYULMALI

Çağın şartlarına göre hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Gök, “Bu sebeple yaptığınız işi, beceri ve bilgilerinizi çağın getirdiği yeniliklere göre güncellemezseniz bir çok meslek gurubunda işsiz kalma olasılığınız yüksektir. Kısaca işletmelerin ve çalışanların eski yöntemleri geri dönüşüm kutusuna göndererek sürdürülebilir dönüşüm için işgücüne yeniden format atmaları gerekmektedir.

Aksi halde etten, kemikten ve kandan oluşan sorunlar yumağı bedenlerle uğraşmak yerine kendi elleriyle ürettiği donanımlı bir robota istediği yazılımı yükleyip çalıştırmak her işverenin işine gelecek ve böylece insan merkezli yaşanan olumsuzluklar da bertaraf edilmiş olacaktır.” diye konuştu.

ÇALIŞTAYA DAVET ETTİ

Kouşmasında “Değişen ve dönüşme durumundaki dünyada bazı gerçekleri imalat hatası olarak görmek, aslında sürekli hatanın imalatı ile uğraşıldığının farkında değildirler” diyen Başkan Gök,  “Türkiye’de son yıllarda özellikle de işçilerin insanca yaşamanın öncü niteliğindeki sendikalılık kavramı bir takım zorlamalarla adeta sendikasızlaştırma vebasına yakalanmış durumdadır.Bu sebeple bizler de özellikle çalışma hayatında sektörümüzü ileriki yıllarda olumsuz etkilemesi muhtemel bir takım sorunları çözmek ve yeni çıkış yolları bulmak üzere konunun uzmanları ile bir çalıştay yapma gereği duymuş bulunuyoruz. 24 Kasım 2023 tarihinde Konya’da gerçekleştireceğimiz “Değişen Dünya Dönüşen Çalışan” konulu çalıştayımıza yerel ve bölgesel aktörleri özellikle Valilik, belediyelere bağlı idareler, gıda sanayi çalışanları, üreticiler, kalkınma ajansları, üniversiteler, basın cemiyetleri ve tüm meslek odaları ile siz değerli basın mensuplarımızı davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı

ABDULLAH BAŞYEMENİCİ

Editör: Birkan Bakay