Mülki idare amirlerinin hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan, hiçbir karşılık beklemeden hizmet ettiklerini dile getiren Kalaycı, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. "Mülki idare amirlerinin özlük haklarında bir gerileme söz konusudur" diyen Kalaycı, buna ek olarak mülki idare amirlerinin yanında, beraber çalıştığı kişilerden daha az maaş almasının söz konusu olduğuna dikkat çekti. Bu durumun emekliliklerine de yansıdığını aktaran Kalaycı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, mülki idare amirlerimizin, yargı mensuplarının özlük hakları esas alınarak gerekli özlük haklarına kavuşturulmasını istiyoruz, bekliyoruz" dedi.

POLİSLERİMİZİN EK GÖSTERGESİ 3600'E YÜKSELTİLMELİ

Konuşmasında polislerin sorunlarına da değinen Kalaycı, polislerin Türk milletinin birliği ve dirliği için önemli görev yürüttüklerini dile getirdi. Kalaycı, "Polislerimiz emekli olunca maaşı yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Emekli olunca da şiddetli geçim sıkıntısı çekmekte, yeniden iş bulabilmek, gelir elde edebilmek için çabalamaktadır. Emniyet hizmetleri sınıfında çalışan yönetici personelin ek göstergeleri iyileştirilmeli, tazminatları artırılmalı, üniversite veya yüksekokul mezunu emniyet mensuplarının, polislerimizin ek göstergesi 3600'e yükseltilmelidir" diye konuştu. 

BELEDİYE BAŞKANLARI ARASINDA EŞİTSİZLİK VAR!

Belediye Başkanlarının özlük haklarında eşitsizliklerin olduğuna değinen Kalaycı, emekli belediye başkanlarının tazminatlarına ilişkin farlı uygulamaların olduğunu söyledi. Bu durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Kalaycı sözlerine şöyle devam etti, "Geçmişte "Emekli Sandığı iştirakçiliği yok." diye bu tazminatlardan yararlanamayan görev yapmış birçok belediye başkanımız bulunmakta. Uzun süre belediye başkanlığı yapıp atamayla geldiği için bu tazminatı alamayan belediye başkanlarımız var.

2008 yılında çıkan Sosyal Güvenlik Yasası'yla bu tarihten sonra,  2009-2014 yılında ilk defa belediye başkanı seçilen belediye başkanlarımız da eğer geçmişte Emekli Sandığı iştirakçiliği yoksa yine tazminat alamamakta, ama ilginçtir, memuriyet olmamakla birlikte, askerliğini yedek subay yaptıysa Emekli Sandığı iştirakçiliği kurulduğu için bu tür hak etmiş kişiler tazminat alabilmekte. Bu belediye başkanlarının emekli aylıklarındaki farklılıkların giderilmesi lazım. O görevi yaptığından dolayı verilen tazminatların hepsine aynı tutarda verilmesi lazım."

MUHTARLARIN YASAL YETKİLERİ DE ARTIRILMALI

Muhtarların görev, sorumluluk ve haklarını yasada belirleyen kanunların günün şartlarına uygun hale getirmek gerektiğinin altını çizen Kalaycı, "Muhtarlarımız doksan dört yıllık 442 sayılı Kanun, yetmiş dört yıllık 4541 sayılı Kanun'la görev yapmakta. Bu kanunlar günün koşullarına göre yeniden düzenlenmeli, muhtarların görev tanımları yeniden yapılmalı, sorumluluğu kadar yasal yetkileri de artırılmalı.  Köy odası ve mahalle muhtarlıkları hizmet odalarının ilgili il özel idareleri ve belediyeler tarafından yaptırılması ve zaruri giderlerinin karşılanması, muhtarların belediye toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları, ayrıca, muhtar derneklerinin ülke yararına bütünleşmesi amacıyla "muhtarlar birliği"nin kurulması ve muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsil edilebilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalı" değerlendirmesi yaptı. İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclisi Üyeleri'nin sorunlarına da değinen Kalaycı, "Sadece toplantı başına huzur hakkı alabiliyorlar. Ödenen huzur hakkı da yetersiz. Bu konuda da iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim