AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, yaptığı açıklamada, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde seçmen askı listelerinin bugün saat 17.00'de askıdan indirileceğini hatırlattı. Özel, seçmen askı listelerine yapılacak itirazlar, nakiller, yeniden yazılmalar, listede olmayan vatandaşların kendilerini kontrol ederek oturdukları yerleşim yeriyle birlikte seçmen kütüğüne kaydolmalarının bugün son günü olduğuna işaret etti. 

Bu nedenle tüm vatandaşları seçmen kütüğünü kontrol etmeye çağıran Özel, "Listede olmayan vatandaşlarımızın kendilerini yazdırmaları özellikle önem arz ediyor. Çünkü seçim 5 yılda bir geliyor. Seçme hakkımızı zayi etmeyelim, seçmen olup olmadığımızı kontrol edelim." diye konuştu.  Özel, son günlerde gündeme gelen "hayali seçmen" konusundaki CHP'nin iddialarının her seçim dönemi ortaya atıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"CHP'nin özellikle 'hayali seçmen' gibi ifadeleri, her seçim öncesi klasiklerinden. Evet belli sayıda seçmenle ilgili seçmen kütüğünde açık görünüyor. Bunlarla ilgili ölüm ya da gaiplik kararı bulunmadığı için böyle bir sonuç ortaya çıkmış. Bunun araştırmasını yapıyoruz. Şunu iddia edebiliriz ki Türkiye'de seçmen kütükleri dünyanın en güvenli seçmen kütüğüdür. Ne mükerrer seçmen ne hayali seçmen vardır." 

AA

Editör: TE Bilişim