Rejim güçleri, Taftanaz Havalimanı'nda yeni kurulan Türk gözlem noktasına topçu saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 5 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Esad rejimine bağlı güçler, İdlib'de Taftanaz Havalimanı'nda yeni kurulan Türk gözlem noktasına topçu saldırısı düzenledi. Saldırıda 5 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de çatışmaları önlemek amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen TSK personeline yönelik olarak rejim tarafından yapılan yoğun topçu atışı sonrasında 5 askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını bildirdi.

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Saldırının gerçekleştirildiği bölgede tespit edilen hedeflerin ateş altına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgede tespit edilen hedeflere derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

SINIRDA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit, 5 askerin de yaralandığı saldırının ardından Hatay'da Suriye sınırında askeri helikopter hareketliliği yaşandı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 'Skorsky' ve 1 askeri helikopterin, sınır hattına doğru ilerlediği görüldü. Helikopterin tam teçhizatlı oldukları gözlendi. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu. Ayrıca Türkiye'nin çeşitli birliklerinde Suriye sınır birliklerine sevk edilen askeri araç sevkiyatları sürüyor.

‘RUSYA’DAN HABERSİZ BU SALDIRI GERÇEKLEŞEMEZ’

Gazeteci Güngör Yavuzarslan İdlib'de Rusya destekli rejim güçlerinin, Türk askerini bir kez daha hedef aldığı ve 5 askerimizin şehit olduğu saldırıyı Konya Yenigün Gazetesine değerlendirdi. Yavuzarslan, “İdlib’de çatışmazlık şu an itibariyle bozuldu. İdlib’de rejime bağlı Rusya’nın desteklediği 2. saldırısı. Bundan sonra Türkiye Moskova merkezli değil, Ankara merkezli yeni adımlar atacaktır ve mutlaka bir güvenli kalkanı oluşturacaktır. Toplamda 4 Milyona aşkın sivilin yaşadığı bir lojistikten bahsediyoruz burada. Şu anda çatışmazlık masası dağılmış durumda. Türkiye artık Barış Pınarı Harekatı, Zeytindalı Harekatı gibi düşük yoğunlukta da olsa operasyonlar içerisinden Türkiye’nin bir güvenlik hattı oluşturacağını bekliyoruz. Son saldırı bardağı taşıran son damla oldu. Artık Türkiye Rejim ve Rejim unsurlarının saldırılarını kabul etmeyecektir. İdlib Suriye savaşının özetidir. Masa dağıldı. Kısa zaman içerisinde Erdoğan ve Putin Görüşmesinin olmasını bekliyoruz. Putin rejimi durdurmazsa, Türkiye kendi askeri gücü ile rejim unsurlarını durduracaktır. Yaşanan saldırıya karşın Türk askeri saldırıya cevap veriyor. Bu cevabın harekatın  da dönüşeceğini düşünüyorum.  Türkiye ile Rusya arasındaki Soçi Mutabakatında masa dağıldı. İdlip el bombasıydı, rejim el bombasının binini çekti. Rusya’nın haberi olmadan Rejim bu saldırıyı gerçekleştiremez” ifadelerini kullandı.

AA / MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim