Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelli Öğrencilerin Aileleri İçin Aile Eğitim Programı” isimli İngilizce kısaltması FEPDİS olan Erasmus+  Projesinin Yaygınlaştırma Konferansı, gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, KTO Karatay Üniversitesi ile Çekya, Danimarka, Malta ve İspanya’dan proje ortaklarıyla birlikte yürütülen projenin önemine vurgu yaptı. Hz. Mevlana’nın “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözünü de anımsatan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, sürekli yeni projeler geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Konya’da milli eğitim ve üniversite camiasının işbirliği içerisinde çok önemli çalışmalar yürüttüğünü de belirten Büyük, burada kazananın Konya olduğunu söyledi. Büyük, Projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de yaptığı konuşmada bu çalışmaların önemine dikkat çekerek akademik hayatı boyunca pek çok önemli projenin yürütücülüğünü yaptığını söyledi. Engelli Öğrencilerin Aileleri İçin Aile Eğitim Programı Projesinin sosyal bir çalışma olduğunu da belirten Prof. Dr. Sade, engelli bireylerinin ailelerinin eğitiminin önemine değindi. Doğru bir eğitimle engelli bireylerin tüm zorlukların üstesinden gelebileceklerini de söyleyerek bu projede emeği olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Daha sonra Proje Koordinatörü Halil İbrahim Kınalı Erasmus+ Projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. KTO Karatay Üniversitesinde Dr. Öğretim Üyesi olan Seher Akdeniz de “FEPDIS Projesine Neden İhtiyaç Var?” başlıklı bir konuşma yaptı.

Programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Uygun, akademisyenler, öğretmenler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim