Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Hazırladıkları eylem planını siyasi partilerle de paylaşacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Olayın nasıl meydana geldiği kamuoyuna açıklanmalı” dedi.

Davutoğlu “Ülkemizin geleceği ile ilgili kimin elinde heybesinde ne var ise o ortaya konmalı. Polemikler kırgınlıklar bir kenara konulmalı” açıklamasında bulundu.

“Açıklamaların en yetkili kişilerce yapılmaması toplumda bir belirsizlik yaşanmıştır” diyen Davutoğlu “Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderleriyle bir değerlendirme toplantısı yapmalı” ifadelerini de kullandı.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

* Cumhurbaşkanı bölge liderlerini aramalı. İhtilaflar bir kenara bırakılarak görüşmeler yapılmalı

* Bütün görüş ayrılıkları bir kenara bırakılarak bölge ülkeleri ile bir araya gelinmelidir. Bütün bölge ülkeleri ile derhal en üst düzeyde görüşmeler yapılmalıdır

* Dün gece yaşananlardan sonra Türkiye'nin Suriye'ye stratejik bir bütünlük içinde bakma zarureti vardır.

* Her gün yeni bir operasyon başlatacağımız bilgisini kamuoyuna paylaşarak gerçek bir operasyonun bütün unsurlarını harekete geçirmeden bir iletişim stratejisi uygulamakta bizi zora sokar.

* Şimdi yapılması gereken öncelikle taziyelerimizi ve bu şehitlerimizin aileleri ile olan dayanışmamızı göstermektir.

* Herkes bir daha bir tek askerimizin şehit olmayacağı şartların oluşması için elinden ne geliyorsa, hangi fikri varsa kamuoyuyla bunu paylaşmalıdır.

* Biz bu sorumluluk bilinciyle, bu eylem planını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bizden her türlü destek talebine “evet” diyeceğimizi şimdiden açıklıyoruz.

Editör: TE Bilişim