Türkiye koronavirüs önlemlerini son safhaya çıkardı. Özellikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu'nun yerinde önlemleri ile virüsün hızla yayılmaması için tüm önlemler alındı. 65 yaş üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma sınırlaması getirildi, #Evindekal Türkiye sloganları ile sosyal medyada hızlı kampanyalar yürütülüyor, bilgilendermeler yapılıyor.

ERDOĞAN'DAN SIK SIK KORONA ÇAĞRILARI GELİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kısa videolar ile Türkiye'nin önlemlere uyması için sık sık çağrı yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise tüm bu çalışmaların başındaki güven veren isim. Koca Sağlık Bakanlığının tepesinde tüm enerjisini koronavirüse karşı harcıyor. Son olarak Türkiye Çin'den hızlı test kitlerini getirterek mücadeleye ivme kazandırdı.

REZALET YAYIN

Ancak Tele1 TV, Sağlık Bakanlığı ve alınan tüm önlemlerle ilgili anlamsız bir karalama yayını yapmaya devam ediyor. Tele1 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı hedefe koyarak yaptıkları haberle iki bakana çamur attı. "Test yapmayı bıraktılar dualı önleme geçtiler" diye başlık atan Tele1'e tepki yağdı.

MUSTAFA KEMAL İDDİASI

Hatta Tele1, Türkiye'nin Çin'den getirttiği test kitlerine de bir kulp buldu ve Atatürk'e bağlamayı ihmal etmedi. Kitleri Atatürk döneminde Türkiye'nin yaptığı yardımlar karşılığında Çin'in Türkiye'ye gönderdiğini öne sürerek şu akıllara zarar açıklamayı yapmaktan kaçınmadı: 'Çin hükümeti, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye’ye korona virüs tespitinde kullanılan tanı kitlerini ücretsiz gönderdi.'

Editör: TE Bilişim