Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı, bayramın birinci günü internet üzerinden gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uyar, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Konya İl Sorumlusu Birol Aydın, İl Müfettişi Ali Mücevher, İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ YÜZ YÜZE BAYRAMLAŞALIM

Programın açılışında konuşan İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç içerisinde Ramazan ayımızı da dostlarımızdan uzak kalarak idrak ettik ve bayrama ulaştık. Yine bu bayramda sevdiklerimizden uzak kalmak zorundayız. Bizler de her sene gerçekleştirdiğimiz bayramlaşma programımızı bu sene internet üzerinden gerçekleştirmek zorunda kaldık. Gönül isterdi ki bu programı teşkilatımızda yüz yüze gerçekleştirelim. Ancak içerisinde bulunduğumuz durum bugün bu programı, bu şeklide gerçekleştirmemizi zorunlu kılıyor. Ben katılımınız için hepinize teşekkür ediyor ve tekraren bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.

İKTİDAR HER MESELEDE İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA AKIL YORUYOR

Programda konuşan Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın; “Buruk bir bayram yaşıyoruz. Ben öncelikle hepinizin bayramını tebrik ediyorum. İl başkanımızın da dediği gibi gönül isterdi ki bugün yüz yüze görüşelim lakin içerisinde bulunduğumuz durum hepimiz için bunu gerektiriyor. Öyle bir durumun içerisindeyiz ki bayram namazımızı dahi idrak edemiyoruz. Bugün programdan önce aranızda internette gezinenler olduysa görmüştür ki birçok Avrupa ülkesinde dahi bayram namazı kılınmıştır. Peki bunu neden biz de yapamıyoruz. 81 ilimizde de buna uygun alanlar mevcut. Stadyumlar, pazar yerleri, açık otoparklar, şehir meydanları, miting alanları, büyük avlusu bulunan camiler, vb. daha birçok alan mevcut. Açıklanan takvime göre hemen hemen birçok ilimizde, ki buna Konya’da dahil önümüzdeki Cuma günü açık alanlarda namaz idrak edilecek. Peki biz bunu neden bayramda da gerçekleştiremiyoruz. İktidar her meselede iş işten geçtikten sonra akıl yorduğu gibi bunda da mı aynısını yapacak. Gönül isterdi ki bugün bu durumda olmayalım. Ancak içinde bulunduğumuz durum ortada.” dedi.

BU BAYRAM İNSANLIĞIN ÖLMEDİĞİNE TANIK OLSUN VARLIĞIMIZ

Programda konuşan Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman ise; “Bugün bayrama nice günlerden, nice iftarlardan, nice sahurlardan sonra geldik. Onca gün oruç tuttuktan sonra neşenin, sevincin ve huzurun eşiğine vardık. Susuzluğa razı olduğumuz, açlıkla sınandığımız günlere, aynı zamanda sevdiklerimizden ayrı olmanın, iftar sofralarında buluşamamanın, özellikle teravihlerde birlikte saf tutamamanın hüznünü ekleyerek geldik bu esenlik sabahına. Bu bayram, insanlığın ölmediğine tanık olsun varlığımız, gözlerimizden seyredilsin ana yüreği kuşatılmış bütün peygamberlerin ümidi. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin, mutlulukların toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi olsun. Mutluluğumuz dünyanın dört bir yanındaki acılara teselli sunsun. Bu dileklerimle tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Program diğer katılımcıların konuşmalarının ardından gerçekleştirilen bayramlaşma ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim