Konyalı Sanayiciler ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Genel Başkanı Kemal Çelik, Konya Tanıtım Günleri’nde sorularımızı cevapladı.  KONSİAD’ın kuruluş felsefesinden ve hedeflerden bahseden Başkan Kemal Çelik, Konya’nın tanıtılması ve Konyalı işadamlarının daha fazla ihracat yapması için mücadele ettiklerini dile getirdi.

Saygın bir Konya oluşturma noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten Kemal Çelik, “Türkiye'de saygın bir Konya oluşturma mücadelesine katkıda bulunmaktır. Bunu yaparken tek hedefimiz tüm Konyalıları, tarihi, kültürel ve sosyal bağları ile kendisini Konyalı görenleri bir aile halinde görmektir.  Konyalılar olarak, İstanbul'da yaşayan tüm hemşehrilerimizi buluşmaya davet ediyoruz. Dünyanın en büyük etkinlik alanlarından biri olan Yenikapı Etkinlik Alanında misafirlerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. KONSİAD olarak fuarcılık kapsamında Konya Tanıtım Günleri etkinlikleriyle bugüne kadar birçok ticari, mesleki ve kültürel faaliyeti başarı gerçekleştirdik. Bu kez tüm maddi ve manevi değerlerimizi bu etkinlikle tek çatı altında tekrar buluşturmayı hedefliyoruz."

ŞUBE AĞIMIZ GENİŞLİYOR

KONSİAD’ın, İstanbul, Konya, Antalya, Bursa, İzmir’de şubeleştiğini, Fransa’da da şube çalışmasının sona gelindiğinin altını çizen Başkan Kemal Çelik, “Derneğimiz sadece 4 şubesi, 2 yurtdışı temsilciliği olan değil, İstanbul’da Türkiye’nin en geniş ve faal hemşeri derneği olma özelliğine kavuştu. Faaliyetlerimizde Konya’mızı temsil etmenin gururunu hemşerilerimizden aldığımız güç ile taşıyoruz. Burada amaç Konyalıların dünyaya duyurulması. Bir üyemiz eğer yeni bir Pazar bulursa bizim için gururdur. Temel gaye Konyalı firmalarımızın daha fazla ihracat yapmasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

KONYA GÜNLERİ ADINI DUYURDU

Konya Tanıtım Günleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Kemal Çelik, “Bu yıl Konya Tanıtım Günleri’nin 5.’sini düzenliyoruz. 12-15 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında Konya Tanıtım Günleri etkinliğimizde İstanbul ve çevre illerde yaşayan hemşerilerimizi Konya’mızın tarihi, kültürü ve yöresel ürünleriyle dolu dolu bir organizasyonda buluşturuyoruz. Kurumsal alanda Konya Valiliğimiz, büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kurumsal firmalarımız yer alacak. Yöresel alanda Konya’mıza özgü ürünlerimiz yer alacak. Hazır gıda alanımızda ise Konya’mızın sevilen mutfağı yer alacak. Burada İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin birlik ve beraberlik duygusunu artırıp STK’larla birlikte Konya kültürünü tanıtım ve temsil edeceğiz. Buradan gelecek geliri Konyaspor’umuza bağış olarak aktaracağız. 4 gün sürecek programımıza 100 bin ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu.

KEMAL ÇELİK KİMDİR?

Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Bağyurdu köyünde 1956 yılında dünyaya geldim.  Küçük yaşta gurbete çıkan bir Anadolu insanıyım. Çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemimden sonra 1978 yılında küçük bir tamirci dükkânıyla iş hayatına atıldım. Daha sonra tamirci dükkânını nalbura çevirip, ticaretime devam ettim.  İlerleyen zamanlarda piyasadaki ihtiyacı görerek mobil olarak toptan malzeme dağıtımına başladım. Bu arada 1989 yılında Eczacıbaşı ile tanışarak Eczacıbaşı'nın bayisi oldum. İş hayatımdaki ilk yıllarımda sadece toptan satış ayağım vardı; daha sonraki zaman diliminde yaptığım işin üç sacayağına oturduğunu görerek perakende satış, projeli işler ve toptan satış olarak işimi 3 ana bölüm üzerine tesis ettim.  Şu anda İstanbul'un önemli noktalarında EVDEMA (Ev Dekorasyon Mağazaları) ismi altında mağazalarımız bulunuyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, mağazalarını kaba inşaattan sonra bir eve ne lazımsa hepsinin bir arada bulunabileceği önemli noktalar haline getirdik. 2 erkek ve 1 kız babasıyım. 5 kız, bir oğlan olmak üzere 6 kardeşiz. KONSİAD Kurucu Üyesi ve Genel Başkanıyım.

Editör: TE Bilişim