Türkiye, önceki gece Suriye’nin İdlib kentinden gelen acı haberlerle yasa büründü. Rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit düştüğü haberi adeta yürekleri dağladı. 33 ocağa ateş düşüren olayda sadece o ocaklar değil, Türkiye’nin yüreği yandı. Konya’daki siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yaptıkları açıklamalarla 33 şehidimize Allah’tan rahmet, başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi. Ülkemizin sınır güvenliğini ve Suriye halkının selametini sağlamak için İdlib’de bulunan Türk askerine yapılan bu hain saldırı ise şiddetle kınandı, Esed güçleri lanetlendi.

ALTAY: ALLAH KAHRAMAN MEHMETÇİMİĞİMİZ KORUSUN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İdlib’te şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Tarih boyunca mazlumların hamisi olan bir millet olarak büyük badireler atlattıklarını belirten Başkan Altay, her zaman hakkın ve adaletin temsilcisi olmaya devam ettiklerini söyledi. İdlib’te hava saldırısına uğrayarak şehit olan askerlerimizin yüreğimizi dağladığını belirten Başkan Altay, “Vatan uğruna toprağa düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele boyun eğmeyen ecdadın torunları, bugün de vatan için, ezan ve bayrak için kahramanca mücadele ediyor. Şehitlerimizin kanı elbette yerde kalmayacak. Şimdi toplum olarak bir ve beraber olma; dua etme zamanı. İnancımızda ve kültürümüzde en yüksek mertebe olan şehadet mertebesine ulaşan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah Mehmetçiğimiz korusun ve kahraman ordumuza daima zaferler nasip etsin.” dedi. Başkan Altay, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısı sonrası şehit olan Konya Selçuklu Tepekent Mahallesi nüfusuna kayıtlı Piyade Teğmen Bayram Olgun’a da Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

PEKYATIRMACI’DAN İDLİB ŞEHİTLERİNE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı İdlib’de Esed rejim güçlerinin yaptığı hain saldırı sonucunda şehit olan 33 asker için başsağlığı mesajı yayınladı.  Başkan Pekyatırmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Suriye yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası haline gelmiştir. Her ne kadar başka bir ülkeden bahsetsek de bu ülkede yaşanan savaş ülkemizi de olumsuz etkilemektedir. Suriye’de savaşın bitmesi için hükümetimizin aldığı kararla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’ye girmiş ve oraya barış götürmek adına mücadelesini sürdürmektedir. Rejim güçleri ile süren bu savaşta maalesef acı bir haber yüreklerimizi dağladı. 33 askerimizin şehadet tüm Türkiye’yi derinden sarsmıştır. Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Yine Konyamıza ve Selçuklumuza da şehit ateşi düştü. Saldırı sırasında şehit olan Teğmen Bayram Olgun kardeşimizin ailesi de ilçemize bağlı Tepekent mahallesinde ikamet ediyor. Şehadet haberi ulaşan Olgun ailesinin acısını yüreğimizde paylaşıyoruz" dedi.

YÜREĞİMİZ BİR KEZ DAHA KAN AĞLADI

Önceki gün gece saatlerinde İdlib’de askerlerimizin bulunduğu bölgeye yapılan hava saldırısında son açıklanan rakamlara göre 33 askerimizin şehit düşmesi tüm Türk halkını yasa boğdu. Konuyla ilgili Konya Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Pekdemir yazılı bir açıklama yaparak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Pekdemir, “Her şehit haberi bizlere ayrı bir acı verir. Daha dün iki şehidimizin toprağa verildiği haberinin acısını yüreğimizde yaşarken gece gelen 33 şehit haberi ile bir kez daha göz pınarlarımız kurudu. Şehit aileleri olarak artık böyle acı haberler almak istemiyoruz” dedi.

Pekdemir, “Ülkemizin sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla İdlib’de bulunan askerlerimizi hedef alan saldırıda 33 askerimizin şehit olduğu haberi yüreğimizi yaktı. Bu acıyı en iyi bizler biliriz. 33 Şehit demek 33 can, 33 ateş düşen yuva, 33 yüreği yanık ana, baba, 33 eş çocuk, kardeş demek. Biz şehit ailelerinin her zaman söylediği bir ifade vardır, ‘Oğulsuz yaşanır ama vatansız asla.’ Ancak bu ifade bile artık bizlerin yüreğini serinletmeye yetmiyor. Buradan tüm bu olaylara duyarsız kalanlara ve sebep olanlara seslenmek istiyorum şunu unutmayın, şehidin helvası sizin ocağınızda kaynamadığı sürece size hep tatlı gelecek” diyerek yaşadıkları acıyı gözler önüne serdi.

MHP İL BAŞKANI KARAARSLAN:

GÜN, BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 33 askerin şehit düştüğü İdlib’teki hain saldırıyı sert bir dille kınadı. Remzi Karaarslan, “Allah korkusu taşımayan katil Esad ve ona bağlı it sürüleri Regaip Kandilimizi kana bulamış, yüreğimize ateş düşürmüş; gözü yaşlı analarımızın bağrını delip, Türk milletini acı ve yasa boğmuşlardır. Ellerin semaya açıldığı mübarek gecede; Müslüman Türk Milletinin dualarında ve gönlünde kahraman Türk askeri vardı. İdlib’de yaşanan hain saldırıda 33 kahramanımız şehit olmuş, 32 kahramanımız ise yaralanmıştır. Acımız çok büyüktür. Liderimiz Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, milli bekamızın emniyete alınması için, hükümetin alacağı siyasi ve askeri her karar, her uygulama, her tasarrufun bedeli ne olursa olsun yanında duracağı ve destekçisi olacağını açıklamıştır. Bizler bu kararın sonuna kadar arkasında duracağız, verilecek her görevi hakkıyla yerine getireceğiz.

Zor bir coğrafyada, adaletin hakim olmasına çalışan ateşle imtihan edilen asil bir milletin ferdiyiz. Tarih göstermiştir ki, bizim medeniyetimiz gözyaşı medeniyetidir. Bunun için çok acılar çektik. Ama her şeye rağmen Kur’an’ı, bayrağı, hakkı ve vicdanı hep el üstünde tuttuk, tutacağız. Gün birlik olma günüdür. Mücadele her alanda etkili olarak yapılmalıdır. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak terör yuvalarını ezmekte kararlı olan Türkiye, rejime ve onu cesaretlendirenlere bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde ödetecektir. Suriye hava sahasının Rusya tarafından açılıp açılmaması hükmünü tümden kaybetmiş, artık güç ve zor kullanmak kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelmiştir. Nitekim İdlib’e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmektedir. Artık söz Devletimizde ve ordumuzdadır. Halkımız her türlü provokasyona karşı uyanık olmalı, kışkırtıcıları güvenlik güçlerine bildirmelidir. Gün birlik olma, Türk Milletinin gücünü gösterme günüdür. Bizim inancımızda teslimiyet söz konusu bile değildir. Çünkü Türk Milleti; beklenen, özlenen ve övülendir. Bizler caniye karşı cesaretin tarafında olmaya, mazlumların iç çekişini duymaya, bir ve beraber olmaya yeminliyiz. Allah Türk Milleti’nin yar ve yardımcısı olsun. Toprağı vatan yapan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar ve Aziz Türk Milletine baş sağlığı diliyorum” dedi.

BEKTAŞ: ŞEHİTLERİMİZE

ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş “İblid’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet dilerken, Türk Milleti olarak üzüntü içindeyiz” diyerek, başsağlığı diledi. Şehit olan askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Dün gece sabaha karşı saat: 3.55 gibi yüreklerimizi dağlayan İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit düşmesi ve 32 askerimizin de yaralı olduğu yönündeki haberden dolayı millet olarak derin bir üzüntü içindeyiz. Acımız büyüktür. CHP olarak bu hain saldırıyı kınıyoruz. Türk Milleti olarak bize düşen görev ülkemizin birliği ve dirliğini güçlendirmektir. Bir an önce TBMM’si toplanarak, alınacak olan tedbirler noktasında gerekenleri yapmalıdır. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize, başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun” dedi.

KGC’DEN BAŞSAĞLIĞI VE KINAMA

Önceki gün gece saatlerinde İdlib’de askerlerimizin bulunduğu bölgeye yapılan hava saldırısında son açıklanan rakamlara göre 33 askerimiz şehit düştü. Konuyla ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) adına açıklama yapan KGC Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir, yapılan saldırıyı en büyük şiddet ve nefretleriyle kınadıklarını söyledi. Başkan Sefa Özdemir, “Ülkemizin sınır güvenliğinin ve sivil halkın can güvenliğinin sağlanması amacıyla uluslararası anlaşmalara uygun şekilde İdlib’de bulunan askerlerimizi hedef alan saldırıda 33 askerimizin şehit olduğu haberini aldık. Hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize yüce Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Milletçe büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Devletimizin bu hain saldırıya karşı gereken hamleleri yapacağına inanıyoruz. Bu konuda devletimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜTÜKCÜ: ŞEHİTLERİMİZİN

ACISI YÜREKLERİMİZİ YAKTI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, İdlib’de 33 Türk askerinin rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit düşmesinin ardından bir açıklama yaptı. Kütükcü, “İdlib’de rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimizin acısı yüreklerimizi yaktı. Rabbimden vatanı için şehit düşen tüm askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Türk iş dünyasının önemli bir aktörü Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu olarak, bu konuda tüm uluslararası camiayı çok daha sorumlu olmaya, bu sorumluluk bilinciyle davranmaya davet ediyoruz. Ayrıca devletimizin, ülkemizin ve milletimizin bekası için atacağı her türlü adımın destekçisi olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu vesileyle aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Başımız sağolsun” dedi.

‘HAİN SALDIRI TÜRKİYE’NİN

HAKLILIĞINI ORTAYA KOYDU’

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk İdlib’de şehit olan askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Suriye İdlib’den gelen acı haberle bir kez daha millet olarak üzüntüye boğulduk. Rejim güçlerinin ve destekçilerinin hain saldırısıyla şehit olan kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır, tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Suriye’de 2011 yılından itibaren kendi halkına bile saldıran, bebekleri, çocukları acımasızca katleden, milyonlarca vatandaşının yurtlarını terk etmesine sebep olan katil rejimin, bölgenin barışı ve huzuru için Suriye’de bulunan askerlerimize yönelik kalleş saldırısı, Türkiye’nin yıllardır uluslararası alanda dile getirdiği gerçeklerde haklılığını bir kez daha göstermiştir. Astana ve Soçi mutabakatlarına rağmen İdlib’de hem sivil halka saldırılarını kesmeyen, meşru olarak orda bulunan askerlerimize tehdit oluşturan rejimin, gözetleme noktalarımızda askerlerimizi şehit etmesi bardağı taşırmıştır. Cumhurbaşkanımızın tüm uyarılarına ve sorunun diplomatik olarak halledilmesine yönelik girişimlerine rağmen rejim geri adım atmamıştır. Dün askerlerimize yönelik gerçekleşen saldırı sonrasında Türkiye’nin misliyle karşılık vermiştir ve vermeye devam edecektir. Gelinen noktada devletimizin alacağı her türlü kararda destekçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Tüm milletimiz devletinin ve ordusunun yanındadır. Her acıda kenetlenen milletimiz şehitlerinin acısını da yüreğinde taşıyarak, birlik ve beraberliğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir. Cenabı Allah askerlerimizin yardımcısı olsun, kahraman ordumuzu muzaffer kılsın.”

ÇEVİK: ŞEHİTLERİMİZİN

ACISI ÜLKEMİZİ YAKTI

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, İdlib’de Esed Rejimi Güçleri tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan askerlerimizle ilgili başsağlığı mesajı yayınladı.  İdlib bölgesinde Esed Rejimi Güçleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen hava saldırısında 33 askerimizin şehit olduğunu ve 32 askerimizin yaralandığını ifade eden Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “Alçakça saldırıda şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin acısı ülkemizin yüreğini yakmış ancak kanları yerde kalmamış ve kalmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından saldırıyı gerçekleştiren Esed rejimi güçleri karadan ve havadan vurulmaktadır. Türkiye’nin Suriye sahasında devam eden haklı faaliyetleri, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki rejim güçlerini hezimete uğratacağına olan inancımız tamdır” dedi.

“Türkiye, Suriye'de başlatılan iç savaşın en başından bu yana bölgenin istikrarının korunmasını istemiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerek Suriye'de kalıcı barışın sağlanması gerekse terör örgütlerinin yok edilmesi ile ilgili Türkiye'nin kararlı tutumunu her platformda en gür şekilde ifade etmiştir” diyen Çevik, şunları söyledi: “Ancak uluslararası alanda Türkiye’nin haklı mücadelesi dikkate alınmamış, Rusya destekli Esed rejiminin yaptığı saldırılar görmezden gelinmiştir. Askerlerimize yönelik yapılan son saldırı da Türkiye’nin haklılığını bir kez daha göstermiştir. Türkiye, son saldırıyla birlikte hedeflerinden dönmeyeceğini dünyaya ilan etmiş ve Esed rejimine karadan ve havadan ağır darbe vurmaya başlamıştır. Gelinen süreçte artık Astana süreci tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplum üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olma günüdür. Öte yandan bütün vatandaşlarımız, özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmalıdır. Devletimiz tüm kurumlarıyla gerekeni yapmaktadır. Kimse aramıza fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez.  Türkiye'nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer kılsın. Yar ve yardımcımız olsun.”

‘SURİYE REJİMİNİN

BAŞI EZİLMELİDİR’

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Aziz Hakan Altun, “Emperyalist güçlerin maşası olan Suriye rejimi ve diğer terör örgütleri kadın, çocuk demeden can almaya devam etmektedir. Suriye’de devam eden bu savaşın olumsuz yansımaları Ülkemizi de derinden etkilemektedir. Bölgemizde yaşanan bu olumsuz olayların sonuncusu maalesef dün gece Suriye’nin İdlib kentinde yaşanmıştır. Alçak Suriye rejim unsurlarının hain saldırısı sonucu 33 askerimiz olmuştur. Bu alçakça saldırı bizleri derinden üzmüştür. Acımız derindir.

Milletimiz tarih boyunca gerek yaşamış olduğu coğrafyanın stratejik konumu gerekse genlerinde barındırdığı liderlik vasıfları nedeniyle bu tür problemlerle sık sık karşılaşmıştır. Bu problemleri aşmamızın yolu, birlik ve beraberlik içinde tek vücut olmaktır.

Eli kanlı Esedin çapulcuları tarafından yapılan bu hain saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, Türk Milleti'ne ve kederli ailelerine başsağlığı, yaralı Askerlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

OKKA: GÜN BİR VE

BERABER OLMA GÜNÜDÜR

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, İdlib’de kahraman askerlerimizi hedef alan menfur hava saldırısının ardından bir mesaj yayınladı. İdlib’de yapılan alçak saldırıyı şiddetle ve nefretle kınayan Başkan Okka, “Devletimizin ve milletimizin yanındayız ve emrindeyiz” dedi. Başkan Okka, “Konya iş dünyasının temsilcileri olarak İdlib’de rejim güçlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik alçak saldırısını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırıda şehit düşen Kahraman askerlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun.

Kahraman askerimiz İdlib’de, rejimin himayesinde yuvalanan terör örgütlerine karşı sınırlarımızı güven altına alırken, mazlum bölge halkını da katil rejimden korumak için kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Kahraman ordumuz kutsal görevi yerine getirirken, son derece alçakça ve haince yapılan bu menfur saldırıyla, Ülkemiz baskı altına alınmak istenmektedir. Aziz Türk Milleti, bir Ölür bin dirilir. Ülkemizin üzerinde oynanan bu oyunlar, dün bozulduğu gibi bugün de Devletimiz kararlılığıyla ve Milletimizin akli selim duruşuyla bozulacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bu saldırıda da Şehit düşen Mehmetçiklerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır. 

MÜSİAD Konya olarak, sadece yüreğimizle değil tüm varlığımızla devletimizin ve milletimizin yanındayız ve emrindeyiz. Sabah saatlerinde, MÜSİAD Konya Yönetim Kurulu olarak, genel merkez ve diğer şubelerimizle birlikte devletimizin ve kahraman ordumuzun etrafında kenetlenmek için Hatay’a hareket ettik. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde bir, beraber ve tek yürek olmalıyız. Allah, vatanımızı korumak için girdiği mücadelede şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin” dedi.

YİĞİT: MİLLET OLARAK

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Eğitim-İş Konya Şubesi yönetim kurulu adına 33 askerimizin şehit düşmesiyle ilgili bir mesaj yayımlayan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet dilediklerini ve yaralı olan askerlerimize de acil şifalar diliyoruz. Millet olarak başımız sağolsun” diye konuştu.

Özgür Ulaş Yiğit mesajında “Dün, İdlip’deki saldırıda şehit düşen 33 askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Bizi biz yapan, bizi Türk Milleti yapan asli unsur, bu gibi zor zamanlarda tek yürek, tek bilek olabilmemizdir. İktidarıyla, muhalefetiyle, sağcısıyla, solcusuyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle bir olmak, diri olmaktır. Millet olma bilinci ve refleksi ile hareket ettiğimiz müddetçe ne Suriye’si, ne Rusya’sı ne Amerika’sı kimse ama hiç kimse bu millete diz çöktüremeyecektir. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan askerlerimize de acil şifalar, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim