Balıkesir, gece geç saatlerde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.0, 4.3, 4.1 ve 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle sallandı. Depremler Balıkesir'in yanısıra geniş bir alanda hissedildi. 23.14'teki depremin 7.7 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.

Balıkesir'deki depremlerin büyüklükleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde sırasıyla şöyle yer aldı: 4.6, 4.3, 4.0. 

İSTANBUL VE İZMİR'DE DE HİSSEDİLDİ
Depremlerin İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

''HERHANGİ CİDDİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından bazı vatandaşların panik yaşadığını söyledi.

Kendilerine intikal eden ciddi bir durumun olmadığını belirten Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

"Şu an için hastanelerimize 18 kişi başvurdu. Herhangi ciddi bir durum söz konusu değil. Deprem anında oluşan panikten dolayı bazı vatandaşlarımız bayılmış. Bazıları ise evden dışarıya çıkma esnasında dolap kapağı gibi yerlere kafasını çarpmış. Hepsi ayakta tedavi oldu. Çok şükür ciddi bir durum yok."

BAKAN ERSOY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

VALİ YAZICI'DAN AÇIKLAMA
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "6 Eylül merkezli oldu deprem. Şu ana kadar 112, AFAD, itfaiye, 155 ve 156'ya herhangi bir bildirim yapılmadı. Vatandaşlarımız tarafından mağdur olduklarına dair bildirim olmadı

Kriz merkezindeyiz. Merkezde olduğu için bazı vatandaşlarımız doğal olarak sokakta. Herhangi bir hasar bildirimi yok. Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Depremin merkezi konumundaki Akçaköy mahallesinde jandarma ve itfaiye ekiplerimiz bulunuyor. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim