Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Metin Gürak’ın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Cemal Ziya Kadıoğlu’nun atanması ile kuvvet komutanlıklarına mensup 25 general, 7 amiral ve 63 albayın terfi etmesinin belirlendiği YAŞ kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Terfi ve atamalar 30 Ağustos tarihi itibarıyla geçerli olacak.

GENERAL SAYISI 286 OLDU

YAŞ’ın gelenek haline gelen ağustos ayı toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı’nda yapıldı. Toplantıda; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar ve kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler, yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda Erdoğan’ın onayı ile karara bağlandı. Terfiler, gelenek gereği 30 Ağustos 2023’ten itibaren geçerli olacak.

Buna göre; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe terfi etti. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı. 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2023 tarihinden, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildi. TSK’da 266 olan general ve amiral sayısı 286 olacak.

AVSEVER EMEKLİ OLDU

Yaşar Güler’in 3 Haziran’da Milli Savunma Bakanı olarak atanmasından sonra Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddi nedeniyle, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe sevk edildi. Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Genelkurmay 2. Başkanı Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

Son dakika: YAŞ kararları Resmi Gazetede yayımlandı
 

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Selçuk Bayraktaroğlu

Kara Kuvvetleri’nden korgeneraller İrfan Özsert ve Kemal Yeni orgeneralliğe; Hava Kuvvetleri’nden Korgeneral İsmail Güneykara orgeneralliğe terfi etti. Kara Kuvvetleri’nden tümgeneraller Zorlu Topaloğlu, Sezai Öztürk ve Mustafa Oğuz korgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri’nden tümamiral İbrahim Özdem Koçer koramiralliğe Hava Kuvvetleri’nden tümgeneraller Erdoğan Gür ve İsmail Üner orgeneralliğe yükseltildi.

Yeni filmler vizyona giriyor Yeni filmler vizyona giriyor

Son dakika: YAŞ kararları Resmi Gazetede yayımlandı


Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Ziya Cemal Kadıoğlu

Tümgeneral ve tümamiralliğe terfi eden isimler Kara Kuvvetleri’nden tuğgeneraller Burhan Aktaş, Mehmet Özeren, Özkan Ulutaş, Mehmet Yasin Kalın, Faruk Metin, Mehmet Cafer Aksoytürk, Ertan İnaltekin, Subutay Adaş, Murat Ataç, Hurşit Ağırcan, Mücahit Zorlutuna, Ahmet İbiş, Hakan Tunç, ve Osman Alp; Deniz Kuvvetleri’nden tuğamiraller Mehmet Baybars Küçükatay, Alper Yeniel, İsmail Güldoğan, Refik Levent Tezcan, Ramazan Özoğlu ve Hüseyin Tığlı; Hava Kuvvetleri’nden tuğgeneraller Kemal Turan, Hayrettin Koca ve Ertunç Ertufanlı oldu.

Son dakika: YAŞ kararları Resmi Gazetede yayımlandı


Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu

Editör: Tuba Kaya