Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Operasyonlar sonucu 65 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1780 oldu.

TERÖR MEVZİLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Hatay'ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla vuruluyor. Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.  Harekat kapsamında, Afrin'in batı ve kuzey kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla ateş altına alındı.

Öte yandan bölgeye destek amacıyla gönderilen çok sayıda askeri araç ile komando birliklerinin sınır hattına sevkiyatının sürdüğü görüldü.

UVERKAN VE KARABABA KÖYLERİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in Karababa ve Uverkan köylerini terörden temizledi.

Uverkan köyünün alınmasıyla harekat, güneye doğru derinleştirilmiş oldu.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 63'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 91 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle: 

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı ve Akanlı köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya Harab Summak, Hantalli ve Karababa köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani,Divan Tahtani, Mervane, Helkece köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi."

BAŞBAKAN YILDIRIM: AFRİN ÇEVRESİNDEKİ CEPHELER BİRLEŞMEYE BAŞLADI

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Yıldırım, Türkiye güçlendikçe, millet birbiriyle kenetlendikçe, fesat ve fitne odaklarının saldırılarının da yoğunlaştığının altını çizdi. Türkiye'yi meşgul etmek, dikkatini ve enerjisini başka tarafa yöneltmek için kurulan tuzakları da birer birer bozduklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Zeytin Dalı Harekatı ile güney sınırlarımıza yönelik tehditleri de bertaraf ediyoruz. Operasyon planlandığı gibi tüm hızıyla sürüyor. Kahraman Mehmetçik'in Afrin çevresinde oluşturduğu cepheler birleşmeye başladı. Pek yakında bütün Afrin alanında teröristlere hak ettikleri ceza verilecek. Orada yaşayan yüz binlerce insan zulümden kurtulacaktır. Terör örgütleri ve onların uzantılarıyla mücadelemiz, terör belası hem yurt içinde hem yurt dışında tamamen sona erinceye kadar sürecek. Teröre destek verenleri, eli kanlı teröristleri besleyenleri tarih önünde utançlarıyla baş başa bırakacağız. Bu milleti tarih boyunca hiçbir güç yolundan çeviremedi, bundan sonra da çeviremeyecek."

İZMİR'DEN BİN 200 MAVİ BERELİ KOMANDO AFRİN'E GİTTİ

İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli bin 200 komando, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı için bölgeye gitti. 

Mavi bereli komandoların, Afrin'de terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı görevi nedeniyle Kaklıç Havaalanı'nda uğurlama merasimi yapıldı. 

Görev yaptıkları Bornova ilçesinden otobüslerle Çiğli ilçesindeki askeri havaalanına gelen 4 taburdan oluşan bin 200 komando, burada askeri uçaklara bindirildi. 

Komandolar, dualarla görev bölgeleri olan Afrin'e uğurlandı.

KOCAELİ PÖH TİMİNİ DUALARLA AFRİN'E UĞURLADI

Kocaeli'de Polis Özel Harekat (PÖH) timi, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere, dualarla Afrin'e uğurlandı.  Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli 22 kişilik tim için uğurlama töreni düzenlendi. Özel Harekat Şube Müdürlüğündeki törende kurban kesilerek, dualar edildi.  İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, PÖH timine hitaben yaptığı konuşmasında, milletin huzuru ve güveni için önemli bir göreve gittiklerini belirterek, şunları kaydetti:  "Güzel bir göreve gidiyorsunuz. Vatan görevine gidiyorsunuz. Biliyorsunuz bunu. Ruhen ve bedenen hazırsınız, bundan şüphemiz yok arkadaşlar. İnşallah güle güle gider, sağ salim şekilde geri dönersiniz. Bunu umut ediyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allah emanet olun. Kurban keseceğiz. Allah kabul etsin. Sizleri seviyoruz. güveniyoruz."

Denizci, daha sonra Afrin'e gidecek PÖH polisleri ile tek tek tokalaşarak, görevlerinde başarılar diledi. Özel harekat polisleri de aileleri ve çocuklarıyla vedalaştı.

Kurban kesilmesi ve duanın ardından, özel harekat polisleri tekbirlerle uğurlandı.

ORDU'DAN PÖH'LER DUALARLA AFRİN'E UĞURLANDI

Ordu'da Polis Özel Harekat (PÖH) timi, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.  Ordu Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 23 kişilik tim için uğurlama töreni düzenlendi. Valilik önündeki törende kurban kesildi, dualar edildi.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün okuduğu duanın ardından özel harekat polisleriyle vedalaşıldı.

Vali Seddar Yavuz ile protokol üyeleri ile diğer katılımcılar, timde yer alan polislere sarılarak vedalaştı. Otobüse binen özel harekat polisleri, tekbirlerle Afrin'e uğurlandı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, emniyet ve TSK personeli ile aileler katıldı.

DİYARBAKIR'DAN JÖH'LER VE GÜVENLİK KORUCULARI DUALARLA AFRİN'E UĞURLANDI

Diyarbakır'dan Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri ve güvenlik korucuları Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere dualarla Afrin'e uğurlandı.  

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığında JÖH'ler ve güvenlik korucuları için uğurlama töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile barış ve güvenin tesisi için teröre karşı mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü belirtti.

Güzeloğlu, "Her türlü ihanete karşı büyük bir mücadele ve kararlılığı temsil eden siz komandolarımızı ve güvenlik korucularımızı bugün Afrin'e uğurlarken bu büyük milletin bir ferdi olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizler Türk kahramanlığının çelikleşmiş, sarsılmaz ve yenilmez birer temsilcilerisiniz. Her biriniz ecdadınızdan aldığınız emaneti, bu devleti ve milleti geleceğe taşıma kararlılığının iradesisiniz." dedi.

MEHMETÇİK'E GÜVENLİK KORUCULARINDAN "GÖNÜLLÜ" DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik'e destek için gönüllü olan Diyarbakır ve Mardin'den 180 güvenlik korucusu bölgeye uğurlandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca terör örgütü PKK'yla mücadeleyi Mehmetçik ile omuz omuza yürüten güvenlik korucuları, Afrin'in de teröristlerden temizlenmesi için gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için İl ve İlçe Jandarma komutanlıklarına başvuru yaptı.

Başvuruda bulunan yüzlerce güvenlik korucusundan ilk etapta Diyarbakır ve Mardin'den 180'i ilçelerden dualarla Diyarbakır'a uğurlandı.

Güvenlik korucuları, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında basına kapalı gerçekleştirilen törenle Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere bölgeye gönderildi.

AA

Editör: TE Bilişim