Akkise Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Akkise Bahar Şenliği’nin bu yıl 19.’su düzenledi. Ahırlı ilçesine bağlı Akkise Mahallesi’nin Akkise Han Alanı mevkiinde geçtiğimiz haftasonu düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden şenliğe yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Çeşitli nedenlerle Konya’ya taşınan, farklı şehirlere ve farklı ülkelere göç eden Akkiselileribiraraya getiren şenlik, renkli görüntüler oluştururken, şenlikte birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve daha önce yapılan hatimlerin duasıyla başlayan şenliğin açış konuşmasını yapan Akkise Yardımlaşma Derneği Başkanı Nedim Selek, her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen şenliklerin artık bir marka haline geldiğini belirtti. Selek, bu şenliklerin en güzel yanının hemşerileri biraraya getirmesi, uzun zamandır görüşemeyen aynı toprakların insanlarını buluşturması, birlik ve beraberliğe vesile olması olduğunu söyledi.

Ahırlı Belediye Başkan Vekili Ali Kayaalp de hedeflerinin ilçe halkına en güzel şekilde hizmet etmek olduğunu belirterek, Akkise Bahar Şenliği’nin sosyal etkinlik anlamında büyük bir önemi olduğunu vurguladı. Bu tür etkinliklerin ilçe halkının kaynaşmasına, birlik ve beraberliğine vesile olduğunu dile getiren Kayaalp, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından şenlik programı başladı. Şenlik kapsamında önce yerel sanatçılar sahne aldı. ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçıları seslendirdikleri eserlerle gönüllerde iz bıraktı. Sürpriz hediyelerin verildiği şenlikte son olarak ses sanatçısı Ankaralı İbocan sahneye çıkarak, şenlik alanını dolduran misafirleri coşturdu.

Şenlikte son olarak geleneksel ağalık seçimi de yapıldı. Açık artırma usulüyle en büyük bağışı yapanın ağa seçildiği seçimde Babür Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Babür 40 bin TL teklif verdi. Konya’nın plakasında hareketle teklifini 42 bin TL’ye çıkaran Babür, Akkise Bahar Şenlikleri’nin yeni ağası oldu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim