Latince adı Urtica olan Isırgan otu, ısırgangiller familyasındandır. Ilıman iklimleri sever. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişir. Haziran - Eylül aylarında çiçekli, otsu bir bitkidir.

Isırgan otunun en belirgin özelliği, yaprakları üzerindeki ince tüylerin ciltle temas ettiği anda cildi tahriş etmesidir. Isırgan otu sağlığa faydaları yüzünden yüzyıllardır çeşitli kültürler tarafından yaprakları, gövdesi ve tohumu kullanılmaktadır. 

Isırgan tohumu yağı, soğuk sıkım yöntemiyle doğal şartlarda ve ısıl işlem uygulanmadan üretilir. Gençlik iksiri olarak da bilinen ısırgan tohumu yağının bağışıklık sistemi, dolaşım sistemi ve cilt sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi olduğu gibi, saç sağlığı için de uzun yıllardır kullanılmaktadır. 

Bünyesinde barındırdığı mineraller yardımıyla saçları besler ve dolgunlaştırır, yapısındaki yağ asitleri ile canlandırır. Hücre yenileyici özelliği ile saçlı deri sağlığını da destekler. Saç derisini güçlendirerek saç dökülmesini azaltır, saç tellerini kalınlaştırır, kepeklenmeyi önler, saça hacim ve parlaklık kazandırır.

Doğanın başka bir mucizesiyle, haftaya görüşmek üzere.