Yeni yüzümüz ile yayına başladığımız zaman, öncelikli hedefimiz kabuğuna sığmayan Konya sanayisini markalaşma sürecinde elinden tutan bir gazete olmaktı. Bu noktada yazı dizileri, dergiler ile Konya'nın yüz akı olan sanayicilerimizi tanıtıp, firmalarının dünyada bilinen bir hale getirmek için çalışmalara başladık. Binamızın bulunduğu, Konya sanayisinin geçiş istikameti olan Ankara Caddesi'nde biz de sanayiden aldığımız enerjiyi, sanayiye kullanmak için besmeleyi çekmiş olduk. Mimarı Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Mustafa Arslan olan 'Genç Kuşak' isminde bir yazı dizisinin planını yapmıştık. Nedir Genç Kuşak? Genç Kuşak, babaların 50 metrekarelik dükkanlarda başladığı iş hayatını binlerce metrekareye ulaştıran başarılarında onlara enerji veren ikinci,  üçüncü kuşak evlatların ve torunların enerjilerini, projelerini,  başarı serüvenlerini siz değerli okuyucularımız ile paylaştığımız haftalık soft bir yazı dizisi.

***           ***           ***

Oluşturduğumuz listeden ulaşabildiğimiz birçok genç ve başarılı işadamımız ile tanışma fırsatımız oldu. Hepsinin bir birinden ilginç projeleri, başarı serüvenleri ve tavsiyeleri ortaya çıktı. Geleneksel ticaret yapısını babaları ve dedelerine saygıda kusur etmeden koruyan, bunların yanında kurumsallaşma yolunda da hızla ilerleyen ikinci ve üçüncü kuşak işadamlarının birbirinden ilginç özellikleri ile karşılaştık.

***           ***           ***

 Gözlemlediğimiz kadarı ile genç işadamlarımız ipleri eline almış, babaların gölgesi ile başarılı yatırımlara imza atıyor. Babalar ise artık, fabrikalara sadece ziyaret amaçlı gelinen, sosyal hayata yönelmiş, torunları gezdirmeyi birinci iş olarak gören bir yaşam benimsemiş. Bu noktada genç işadamlarımız ise üzerine düşen sorumluluğun farkındalığı ve babalarının kendilerine olan güveni ile çıktıkları yolda pür dikkat ilerliyor. Kendilerini işe adadıkları gibi, gençliğin verdi heyecan ile de sosyal yaşamlarını ihmal etmiyor.

***           ***           ***

En büyük destekçileri babaları olan genç işadamlarımızdaki örnek nokta ise babalarına karşı en ufak bir vefasızlıklarının olmaması.  İdari binaların en güzel odaları yine babalarda, en güzel koltuklar, en teknolojik cihazları ve en lüks arabaları babalarına kullandırıyorlar. Çıkmaza düştüklerinde yine gittikleri yer babalarının yanı.

***           ***           ***

Babalarda bu saygı ve güven karşısında evlatlarına gözlerini kırpmadan servetlerini devretmiş durumda. Kendilerin her ne kadar, çekirdekten yetişme, geleneksel ticaret yapısına sahip olsalar da, evlatlarının en iyi şartlarda, en kaliteli okullarda eğitim görmelerini ihmal etmemiş. Üniversiteyi bitirdikten sonra, babalarının ticari tavsiyelerinde pişen gençler geniş vizyonları ile tabiri caiz ise dudak uçuklatan donanıma kavuşmuş.

***           ***           ***

Sayısız aile şirketinin olduğu Konya'da bizler de ailelere girerek, ipi göğüslemiş genç patronlarımız ile muhabbetler ettik. Her hafta Çarşamba günleri yayınlayacağımız 'Genç Kuşak' yazı dizimizin ilk konuğu ise merhum Nazif Yardımcı'nın oğlu genç ve başarılı iş adamı Tevfik Yardımcı oldu. Genç patronlarımızın enerjilerinden sizlerden nasiplenmek istiyorsanız, Çarşamba günleri Yenigün'e buyurun. Hatta sizin yerinizde olsam, her birinin altın değerindeki fikirlerini arşivime bile koyarım. Sağlıcakla kalın!