Salı günü  Necmettin Erbakan Üniversitesi  tarafından davet edildiğimiz 2018 Güz Dönemi Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısına katıldık. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve A takımı basın mensuplarını bilgilendirdiği toplantı kapsamında üniversitenin yerleşkelerindeki son durumunu yerinde görme imkanı bulduk. Konya’nın ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda sosyal sorumluluk görevini yerine getirdiklerini dile getiriyor Necmettin Erbakan Üniversitesi. Rektör Şeker NEÜ’nün ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında her geçen gün daha iyi seviyeye geldiklerini  sivil üniversite olarak sağlık ve sosyal bilimler alanında şehrin dinamosu olduklarına dikkat çekti.  2010 yılında 5 fakülteyle kurulan NEÜ’nün bugün 19 fakülte, Türk Müziği Devlet Konservatuarı ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, Konya’nın ilk Türkçe dil eğitimi veren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin içinde bulunduğu 24 Araştırma merkezi ve 4 enstitü ile eğitim alanında önemli bir gelişme kat ettiklerini belirten Şeker, yüzde 25 lisansüstü eğitim hedefini istikrarlı bir şekilde başarıyla gerçekleştirdiklerini  de toplantıda değindi. Necmettin Erbakan Üniversitesini kısa zamanda büyüten ve başarılara imza atmaya katkı sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve A takımını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.  Bizleri Rektör Şeker ile buluşturan NEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarını da tebrik ediyorum.

TEBRİKLER ÇELİKKAYALAR 

Konya ekonomisinin yükselen değeri Çelikkayalar yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek emin adımlarla büyümeye devam ediyor. AFRA Alışveriş Merkezi olarak hizmet veren ve son olarak da Makromarket'in işlettiği mağazayı kısa bir süre önce alan Çelikkayalar, 18. şubesini burada hizmete açtı. Perakende sektöründeki çağdaş mağazacılık anlayışı ile yerel unsurları sentezleyip tüketicinin değişen yaşam koşullarına paralel bir hizmet anlayışı sunmak ve uygulamada istikrarlı bir grafik çizerek Konya’nın güçlü bir markası olma yolunda ilerleyen Çelikkayalar Alışveriş Merkezlerini şehrimize yaptıkları  hizmetlerden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Bu yatırımların kazandırılmasında emeği olan Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya’ya, Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya ve Çelikkayalar ailesini kutlarım.

MİLİ TAKIMIN ŞEHRİ KONYA’DIR

Geçtiğimiz haftasonu Cumartesi Konya Kırmızı Beyaz’a büründü . A Milli Futbol Takımı Konya’da 42 bin taraftar önü ve Kırmızı Beyaz’a bürünmüş ortamda UEFA'nın milli takımlar düzeyindeki yeni organizasyonu Uluslar Ligi'nde grup maçında İsveç karşısında mücadele etti. Konya halkı Milli Takımın şehre girmesi ile beraber   güzel bir ev sahipliği yaptı. 90 dakika boyunca Konya taraftarı kendisine yakışanı yaptı ve 90 dakika susmadan takımını destekledi ve bir kez daha Konya Milli Takım Şehri olduğunu ispat etti.  Milli maç organizasyonunu Konya’ya kazandıran spor adamlarına ve TFF Başkanı Yıldırım Demiröreni tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum …

SELAMETLE KALIN…..