Herhangi bir cilt probleminde olduğu gibi, bazı faktörler çatlakların görünümünü etkileyebilir. Bu faktörlerin bazıları kontrol edilirken bazıları kontrol edilemez.  Bunlar genellikle hızlı bir şekilde ortaya çıkan kilo artışı ya da azalmasının yanı sıra gebelik süreci olabilir.

Amerika’da 15 ila 44 yaş arasındaki 1.000 kadın başına 59 doğum gerçekleşmektedir.  Amerikalı anneler gebelik sürecinde cilt sağlığına özellikle dikkat etmektedir.  Hamilelikten doğum sürecine kadar vücudunuzda bazı istenmeyen değişimler görülebilir. Hamilelik döneminde özellikle karın bölgesinde meydana gelen gerilmeler sonucunda çatlaklar oluşabilir. Kısa süre önce oluştukları zaman kırmızımsı ya da kahverengi olabilirler. Bununla birlikte, ortaya çıktıkları zaman yok olmayacaklarını akılda tutmak önemlidir. Yapabileceğiniz tek şey çatlaklara karşı önlem almak; artık çok geçse de onları tedavi etmektir.

Her türlü çatlak tipi tedaviye cevap verirken, kırmızımsı olanlar daha yakın zamanda ortaya çıktıkları için onları gidermek daha kolaydır. Çatlaklar oluşmadan önlem almak oluştuktan sonra ise renginin açılmasına doğal yöntemlerle destek olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, cilt bakımı için besleyici içeriği sayesinde cildinizin sağlığı için idealdir. Nemlendirici  ve kollajen desteği etkisiyle çatlakların oluşumunun engellenmesinde etkilidir. 

Kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın..

Kaynakça 

  • Vaughn AR., Clark AK., Sivamani RK. (2017). Natural Oils for Skin-Barrier Repair: Ancient Compounds Now Backed by Modern Science. American Journal of Clinical Dermatology, 19(1), 103–117.
  • Korgavkar K., Wang F. (2015). Stretch marks during pregnancy: a review of topical prevention. British Journal of Dermatology, 172(3), 606–615.
  • https://www.vox.com/science-and-health