Atalarımızın cok isabetli bir sözü vardır; ‘’Abdal ata binince kendini bey sanır , şalga aşa girince  kendini yağ sanırmış’’. Ne kadar doğru bir tespit. Bence bu söz çerçeveletilip Elysee Sarayı ‘na hediye olarak gönderilmeli. Hem saray ahali hem de saraya girip çıkanlar bu mesajı okumalıdırlar! Macron’ un açıklamaları malum, ABD ‘den aldığı güvenle kendini bey sanmış  terörist başlarını  sarayında ağırlamış, bununla da yetinmeyip  Ankara’yla SDG’ nin arasını bulacağını söylüyor. Hadi Macron ‘u anladık ABD’ ye güveniyor da bu teröristlere ne oluyor? Sarayda ağırlanınca kendilerini aşın içindeki yağ sanmışlar.

   Anlaşılan o ki Suriye ‘ de yeni planlar yapılıyor .ABD Suriye’den çekileceğini açıkladı. Sahada deşifre olmuşlardı zaten yeni bir senaryo üretmeleri  gerekiyordu. İngiltere’nin gündemi şu anda  Orta Doğu nun Rusya ayağı bunu biliyoruz. Almanya ‘dan da  pek saha çalışması beklenemez ki son günlerde tanklarının büyük bir kısmının çalışmadığı konusunda raporlar yayınlanıyor. Haliyle ihale Fransa’ya kalıyor gibi görünüyor. Aslında hepimiz Zeytin Dalı Hareketı’yla da gördük ki bunlar zaten buradalar .Bunu meşrulaştırmaya çalışıyorlar. ABD çekileceğini açıkladı ama sahadan gelen haberlere  göre Menbiç’ te devriyeler sıklaşmış , asker sayısı artırılmış . Bütün Orta Doğu  alarmda bekliyor. Bir tarafta Rusya , İran ,  bir tarafta   batı tam ortada  Türkiye  . Batı öyle bir hamle yapmalı ki Türkiye Rus safından uzak kalsın ama aynı zamanda onunla  hareket etsin İsrail güçlensin bölgedeki tek kuvvet haline gelsin. Afrin’i görmezden gelmek istiyorlar ama Türkiye Rusya içinde İran içinde ABD içinde  geçmişteki Türkiye değil! Ekonomiyse ekonomi, orduysa ordu , silahsa silah , güçse güç. Dişe diş bir mücadele var aslında Osmanlı zamanında  Osmanlı zayıflatılarak orta doğuya girmiş olabilirler ama artık zayıflatabilecekleri bir Türkiye ‘yi bırakın durdurulamayan durdurulmak için fazla mesai harcanan bir Türkiye var.Fransa’ya gelince ABD şimdilerde ypg ye sanki hiç tanışmıyorlarmış muamelesi yapıyor Türkiye’yle arayı düzeltelim diyor her an Fransaya’da sırtını dönebilir .Hepimiz biliyoruz ki Fransa da eski güçlü Fransa değil.

Gelelim Macron ‘a  umarız attığı adımın sonuçlarına da razı kalır .Karşımızda her kim olursa olsun ister Fransa ister ABD ister başka bir oluşum  Türkiye’nin kararı net ‘’terör bitirilecek’’ sınır boylarımız arındırılacak .Sakın bu PYD ‘liler sınırlarımızda tek terörist kalmayınca sığınacak   yer bulamayıp Elysee Sarayı’nı basmasınlar! Terörizm bu millet ayırmaz!( ki kendi ırklarını katlediyorlar), siz vakti zamanında bizim müttefikimizdiniz demezler .Sakın sonra Fransa vatandaşlarını öldürmesinler. İşte o zaman sakın  tarih tekerrür etmesin Sayın Macron! Dedeniz Fransuva gibi bize imdat mektubu göndermeyesiniz . Meraklanmayın vefalı Türk  Fransa topraklarına da gelir orayı da özgürleştirir. Bizde bir terim var ‘’Fransız kalmak’’ bence siz bu konuya  Fransız kalın yeter.