Fitoterapi en etkili destekleyici tıp yöntemi olarak kabul gören, ve dünyanın birçok ülkesinde bilimsel temellere dayalı olarak uygulanan bir yöntemdir. Fitoterapide bitkisel ürünler, hasta detaylıca değerlendirilerek seçilir, vücudun normal işlevlerini uyarmak ve güçlendirmek için kullanılır. Bitkilerden ekstraksiyon, maserasyon veya soğuk sıkım gibi yöntemlerle etken madde içerikleri sağlanır ve hastanın özel ihtiyaçlarına göre dozlanarak uygulanır. İlaç tedavisi kullanmakta olan hastalarda bitkisel ürün seçimi ve doz ayarlamaları çok daha dikkatli yapılmalı, özellikle fitoterapi eğitimi almış bir hekimin kontrolünde yürütülmelidir. 

Bu alanda eğitimli uzman kişiler tarafından yürütülen, doğru seçilmiş ürünlerle yapılan fitoterapi uygulamaları, doğal yöntemlerle vücudun güçlenmesini ve sağlığın devamlılığını destekleyecektir.

Anadolu toprakları, çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu zenginliğin şifasından faydalanabilmek için, tohumun seçimi, ekimi, bitkinin toplanması ve etkin ürünün üretilmesi süreçlerinin en yüksek kalite standartlarında yapıldığından emin olunmalıdır.

Doğru seçilmemiş, zamanında ve uygun şartlarda toplanmamış, kalite standartlarına uygun olmayan şartlarda üretilmiş ve ehil olmayan ellerde uygulanan fitoterapinin faydadan çok zarar vereceği unutulmamalıdır.