'Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür' diyor yüce Allah kullanma kılavuzumuz olan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de...

Ancak Türkiye'de ne hikmetse bir fitne kazanı var, bu kazan sürekli kaynıyor.

Fitne kazanı kaynadıkça, etrafa yayılan fitne buharı da cürmünü gittiği her yere yayıyor.

Bu nedenledir ki fitne var olduğu sürece toplumsal huzur, barış ve refah yaşanmayacak. Önce fitne ortadan kalkacak ki, sonrasında huzur kendiliğinden gelsin.

Fitneyi ortadan kaldırabilmek için de fitnecileri ıslah etmek gerekiyor. Islahı için uzun süredir uğraşılıyor aslında.

Haklıyken haksız duruma düşercesine barış için ilk adımlar atılıyor.

Akil insanlar çıkıyor. Fitneyi bitirmek için şehir şehir gezip saatlerce nutuk atıyor.

Sonra bir süreç başlıyor çözüm süreci adı altında. Şayet bu süreci fitneyi bitirme ve fitnecileri ıslah etme süreci olarak okumak gerekirse doğru bir süreç. Ancak netice-i hal itibariyle fitne bitmediğine göre izlenen bu yol da yanlıştı.

'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir' demişler...

Son çare olarak da kötek yolu deneniyor şimdilerde. Kötekle de nereye kadar, bilemiyoruz...

Neyse, Türkiye'nin yoğun gündemi arasında, onca işin gücün içinde hemşerimiz Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu dün Konya'ya geldi.

Konya'da 1 milyar 171 milyon TL'lik dev bütçeli yatırımların bir kısmının açılışı ve bir kısmının da temel atma töreni topluca gerçekleştirildi.

Başbakan Davutoğlu burada açılışı gerçekleştirilecek ve temeli atılacak olan yatırımlardan ziyade gündemine ülkeyi aldı. Haliyle olması gereken de buydu.

Önemli olan Başbakan Davutoğlu'nun Konya'ya gelmiş olması, tüm gündem yoğunluğuna rağmen Konya'da düzenlenen organizasyonlara dahil olmasıydı.

Başbakan Davutoğlu açılış ve temel atma törenlerinin ardından partililerle biraraya geldi. Bundan gerisi bizde yok. Kapalı kapılar ardından özel görüşmeler yapıldı. Ne konuşuldu, ne edildi bilmiyoruz.

Ama inanıyoruz ki Konya'nın faydasına olacak şeyler düşünülmekte ve konuşulmaktadır.

Aynı günün akşamında Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü ve Konya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Konya Ekonomi Ödülleri 2015' programına katıldı.

(Biz yazıyı yazdığımız saatlerde programı bu şekildeydi.)

Malum Türkiye'de gündem anlık değişebiliyor. Şayet bizim bu yazıyı yazdığımız sıralarda bir çatlak patlak çıkmadıysa Başbakan Davutoğlu Konya'da ve organize edilen programların odağındaydı.

Tüm olumsuz koşullara rağmen Konya'da da Türkiye'de de güzel gelişmeler oluyor. Her ne kadar 'önümüzü göremiyoruz' diyerek yastığın altına sakladığımız paraları gün yüzüne çıkarmayarak piyasayı kıtlığa sürüklemiş olsak da umudumuz var.

Konya için önemli bir yatırım da Konya Ticaret Borsası tarafından gerçekleştiriliyor. Bugün yapılacak olan programla Borsa İstanbul ile Borsa Konya Stratejik Ortaklık ve İşbirliği gerçekleştirilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yukarıda da belirttiğim gibi anlık bir gelişme olmadıysa Konya'da olmuş olacak. Sabah saatlerinde İstanbul Borsası ile Konya Borsası arasında yapılacak olan işbirliğinin imza ve gong törenine katılacak.

Konyamız için ülkemiz için hayırlara vesile olsun.