Ne olacak bu vatan hainlerinin hali?

Daha doğrusu ne yapacağız biz bu vatan hainlerini?

3 kişi 5 kişi değiller ki, tıkalım kodese de ömürlerinin geri kalanını orada geçirsinler...

Her gün Türkiye genelinde 100'lerce zanlı gözaltına alınıyor. Polisteki sorgularında, haklarında hazırlanan iddialara ve bu sorgularda alınan yanıtlara bakılınca bunların da büyük bir bölümünün vatana ve millete ihanet ettikleri anlaşılıyor. 

Şu ana kadar suçlu görülenlerin sayısı on binlere ulaşmış durumda. Bu kadar suçluyu nerede ve nasıl barındıracağız? Cezalarını çekmeleri için nasıl bir yol, yöntem belirleyeceğiz?

Türkiye genelindeki hapishanelerin toplam kapasitesinin 120 bir civarında olduğu biliniyor. Fetulllahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasının ihaneti ayyuka çıkmadan, darbe girişimi olmadan evvel hapishanelerimizin kapasitesi neredeyse tamamen doluydu. 

Türkiye suçlular ülkesi haline gelmiş. Vay halimize!

E şimdi on binlerce yeni suçlu var. Bu suç makinalarının sayısı daha da artacak. Devletin içine yuva yapmış yancı zalimleri, pislikleri temizlemek kolay olmayacak anlaşılan. Sadece devlet kademeleriyle sınırlı olsa yine bir daha... Ama devamla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel şirketler ve şahıslar da buna dahil olunca hainlerin sayısı kabardıkça kabarıyor. 

Daha ince dokunuşlar yapılacak olsa bu sayısı daha da artacak. Cemaat adı altında bu yapıyla doğrudan veya dolaylı olarak bağlantı kuranların sayısı bir hayli fazla. 

Sonra itirafçılar var mesela. Zamanında bu yapının içine girmişler. Cepleri para görmüş, zenginlemişler. Onlarla birlikte aynı hakkı yemişler. Ama şimdi paralel yapının ve FETÖ'nün karşısında, onlara düşman görünümündeler. 

Alınabilirsiniz. Bundan kısa bir süre öncesine kadar bunlarla iç içe olup 100 birim para kazanan, bunun 9 birimini onlara bağış altında geri veren, devlete vereceği vergiyi bile onlarla üleşen 'diniküm para, imaniküm para' diyen herkesi kastediyorum.

Hak yerini bulacaksa, hak yiyenlerin de kendilerini itiraf etmeleri lazım. 'Ben suçluyum' diyebilmeli insan. Suç, onun bunun çocuğu gibidir, kimse sahip çıkmaz ya yine de içinde azcık Allah korkusu olandan suçunu itiraf etmesini bekliyoruz. 

Bir de haksızlıklarla, hak yiyerek bir yerlere gelmiş olanlar var. Onlar da bugün kendilerini açık etmemek için takiyye yapıyorlar. 'Ya ben falanca yere memur oldum ama ben memur olacağımda paralelin şakirti bana referans oldu. İçeride adamlarım vardı benim. Mülakatta adımı sordular, sonrasında memur yaptılar' diyebilmeli bu şekilde memur olanlar. 

Çünkü bunların her mesaileri, her hizmetleri, devletten aldıkları her kuruş haktır, vebaldir.

Daha yılanın başına sıra gelemedi bile bir türlü. 

Dönelim tekrar hapishanelere...

Gözaltına alınıp da suçlu bulunanların sayısının bir hayli fazla olması bu kez yer sorunu doğurdu. Hapishanelere talep çok olunca, zaten mevcut kapasitesi yeterli olmayan hapishaneler iyiden iyiye yetersiz kaldı. 

Şimdi yeni bir konu daha gündeme geldi: Umumi af!

Her ne kadar açıklanmamış olsa da çıtlatıldı. OHAL döneminde olduğumuz için bir Bakanlar Kurulu Kararı ile umumi af da çıkarılabilir bu dönemde. 

Yeni suçluları hapishanelere yerleştirmek için eskileri şartlı olarak salıverilecek. Tabi bu da yeterli olmayacak. 

Fısıtlı gazetesinin haberine göre, FETÖ'cülerin Türkiye genelindeki çok sayıda okulunun bir bölümü uygun görüldüğü takdirde hapishane olarak değerlendirilecek. Suçlular, kendi suç yuvalarında cezalarını çekecekler.