Bayramlaşma programına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem,  AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakçı, Mustafa Baloğlu, İlhan Yerlikaya, Gülay Samancı, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altınyıldız, idari ve mülkü amirler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bayramlaşma programlarına katılan protokolün bayram mesajlarının vurgusu barış ve kardeşlik oldu.  Ramazan Bayramı dolayısıyla Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bayramlaşma töreninde, Lübnan'da kaçırılan vatandaşların ailelerine sabır dileyerek serbest bırakılmaları için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bakan Davutoğlu herkesle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Davutoğlu, bayramlaşmaya gelen çocuklara da harçlık verdi.
Davutoğlu, Lübnan’da kaçırılan Türk vatandaşları ile ilgili soru üzerine, Lübnan makamları ile temas halinde olduklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın kaçırıldığı haberi İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı nedeniyle Mekke'de bulunduğumuz sırada gelmişti. Lübnan Başbakanı ve Dışişleri Bakanıyla görüşerek hemen bir değerlendirme yaptık. Yine dünde Lübnan Meclis Başkanı Nebih Beri ile görüştüm. Büyükelçimiz de Lübnan'daki bütün siyasi liderlerle görüşmelerini sürdürüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın ailelere hayırlı bir haber vermek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın ailelerine sabır diliyorum. Libya'da da vatandaşlarımızı zor şartlarda ailelerine kavuşturmuştuk. İnşallah bu vatandaşlarımızı da en kısa zamanda ailelerine sağ salim kavuştururuz” şeklinde konuştu. Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Davutoğlu, Bayram gününde dahil bombaların patladığını belirterek, zulmün devam ettiğini aktardı. Suriye’ye bir kez daha barış ve kardeşlik mesajları veren Davutoğlu, Esad rejiminden biran önce zulmü durdurmasını istedi. Bayram dinlemeden faaliyetlerine devam eden teröre de tepki gösteren Davutoğlu, terörün eylemleriyle hiçbir amaç elde edemeyeceğinin bir kez daha altını çizdi.
Vali Aydın Nezih Doğan da Ramazan’ın aynını ardından bayrama kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içinde olduğunu ifade ederek, böyle manevi ay ve günlerde insanların zulümden uzaklaşıp, kardeşçe yaşaması gerektiğini dile getirdi. “Birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız” diyen Vali Doğan, “Hiçbir şekilde terörün bizden beklediği gibi ayrışmalara kapılmamalıyız. Bu bayram gününde kardeşliğimizi daha arttırmalıyız” ifadelerini kullandı.
İHA
 
Editör: TE Bilişim